Facebook   Twitter    YouTube    RSS Feed    Android App    iPhone and iPad App     BlackBerry App    
Subscribe to Newsletter



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Telkom 'ADSL Availability and Speed Checker' web page updated

  1. #1

    Default Telkom 'ADSL Availability and Speed Checker' web page updated

    I was pleased to find that the Telkom 'ADSL Availability and Speed Checker' web page https://secureapp.telkom.co.za/checkadsl/check.htm has been updated, and that my exchange (Parkview) has had its 10Mb line speed restored.

    In celebration I spent two hours last evening calling every available Telkom ADSL support number in the vain hopes that I could have my line restored to its previous 10Mb. In the end I gave up - defeated - and logged a service call this morning.

    The problem lies in the fact that the call-centre screens are only capable of setting a line to 4Mb ...

    If anyone knows of a secret 'phone number that I can call I would apppreciate it ...

    I now understand the meaning of Telkom's slogan 'partners for life': if you sign up (i.e. partner) with Telkom expect to have your lifespan severely reduced ...

  2. #2

    Default

    Just checked mine, it has also changed to:

    "Max speed supported by your exchange: 10240"

    Doesn't really mean much to me however, my line can barely supprt 4 meg.

  3. #3
    Grandmaster
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Port Elizabeth
    Posts
    3,857

    Default

    I phoned 10219 to upgrade; they checked, said my copper only supported 6Mbs and performed the upgrade. Took about 5 mins.

  4. #4
    Super Grandmaster techead's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    by the mountain
    Posts
    9,514
    Blog Entries
    1

    Default

    whats the point when none of the ISP's have 10mbps uncapped?
    sigh

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by HTC_guy View Post
    whats the point when none of the ISP's have 10mbps uncapped?
    MWEB does but it's R2k per month.

  6. #6
    Super Grandmaster techead's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    by the mountain
    Posts
    9,514
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by MartyMarts View Post
    MWEB does but it's R2k per month.
    like I said... no point
    sigh

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by HTC_guy View Post
    like I said... no point
    Yeah true

  8. #8
    Grandmaster
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South Africa,Cape Town Edgemead
    Posts
    1,456

    Default

    Quote Originally Posted by MartyMarts View Post
    MWEB does but it's R2k per month.
    You will wait donkey years before the price drops to something that the average joe can afford.

  9. #9
    Grandmaster buyeye's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Darkside of the moon
    Posts
    3,750

    Default

    does anyone from the upper highway in durban have a10meg line ?

  10. #10

    Default

    404 Not Found
    Resource /checkadsl/checkADSL.htm not found on this server
    Telkom fail again.
    ಠ_ಠ
    <|>
    /ω\

  11. #11
    Paramedic gdiza's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Vredehoek, Cape Town
    Posts
    18,624
    Blog Entries
    6

    Default

    I'm on the phone with Telkom now - they are being as useless as always! 25 minutes and one person is transferring to me from 1 person to another.
    • Twitter •

  12. #12
    Super Grandmaster Nerfherder's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    /\/ŻŻŻŻŻŻ\/\
    Posts
    15,721

    Default

    It says my exchange supports 10 meg but I'm only getting 4. I live about 200m from the exchange.

    *hissy fit *
    "What can be asserted without proof can be dismissed without proof." ~ Christopher Hitchens

    My idea of "Help from above" is a sniper on a roof.

  13. #13
    Super Grandmaster Nerfherder's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    /\/ŻŻŻŻŻŻ\/\
    Posts
    15,721

    Default

    Quote Originally Posted by Mike Hoxbig View Post
    Telkom fail again.
    Im running IE and I had to run the page in compatability mode to get it to work.
    "What can be asserted without proof can be dismissed without proof." ~ Christopher Hitchens

    My idea of "Help from above" is a sniper on a roof.

  14. #14
    Grandmaster ISP cash cow's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    in the cupboard at your house
    Posts
    2,638

    Default

    Yeah mine says that it handles 10 Megs but I am not sure if I believe that! I battle with my line at 3 Megs
    I've got to stop saying "how stupid can you be?"...........Too many people are taking it as a challenge.

  15. #15

    Default

    Gosh, the page does not load in Chrome, had to use IE9 even then it is still messed up (with compatibility mode on)
    Afrihost Mobile | Telkom Mobile | Telkom Internet
    Monthly Telkom Internet Usage - 4 MB Uncapped
    nationstates.net/azuremyst_glades

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •