Facebook   Twitter    YouTube    RSS Feed    Android App    iPhone and iPad App     BlackBerry App    
Subscribe to Newsletter



Page 2 of 16 FirstFirst 12 345612 ... LastLast
Results 16 to 30 of 238

Thread: NOTICE: International Internet connectivity issues since February 17 [Resolved]

  1. #16

    Angry Ridiculous speeds

    I've been on iBurst for about 4 years now and have been quite the loyal customer. Never really complain about much, but for the past few weeks iBurst has been up their knees in horse ****! I can't even stream my radio stations which are all around 64kb - 128kbps. That's PATHETIC!

    iBurst, what the hell is going on here??

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mountain View
    Posts
    391

    Default

    International has gone to hell so who is going to contact the call centre and explain to them

  3. #18

    Default

    087 720 7200

    Ask to speak to Thabiso. Log a ticket.

    See my posts in the recent international Internet performance. It is pathetic.

  4. #19

    Default

    I tried. 087 720 7200 , Thabiso.

    Stone wall.

  5. #20
    Super Grandmaster isie's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Second star to the right and straight on 'til morning
    Posts
    5,244

    Default

    seriously this is ridiculous my connection is crappy, keep getting disconnected, and if I am connected I get crap speeds like this:

    Local
    Download Speed: 130 kbps (16.3 KB/sec transfer rate)
    Upload Speed: 53 kbps (6.6 KB/sec transfer rate)
    Latency: 220 ms

    International
    Download Speed: 92 kbps (11.5 KB/sec transfer rate)
    Upload Speed: 284 kbps (35.5 KB/sec transfer rate)
    Latency: 506 ms
    and I have a 2Mbps modem!

    same as Bursty Speedtest.net doesn't load
    Some times the internet is so slow, it would be faster to just fly to Google's headquarters and ask them this $h1t in person.!

  6. #21
    Grandmaster
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Maroelana, Pretoria
    Posts
    1,020

    Default

    This may be why we are having issues:

    http://mybroadband.co.za/news/teleco...-for-days.html

  7. #22

    Default

    Quote Originally Posted by kuberkoos View Post
    Ask to speak to Thabiso. Log a ticket.
    Good luck with getting a result...
    MOS 6510, 1MHz | 64K RAM | 320 X 200, 16 colors max | ROM BASIC | External 170K floppy drive | SID 6581, 3 channels of sound

  8. #23
    Grandmaster
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bellville, Western Cape
    Posts
    1,298

    Default

    Quote Originally Posted by Bursty-dude View Post
    This may be why we are having issues:

    http://mybroadband.co.za/news/teleco...-for-days.html
    I was thinking the same after reading that article, but some kind of official response from iBurst would be nice.
    Are they so heavily dependant on EASSy though? What about all the other cables? Surely there should be some redundancy and a contingency plan in place...

  9. #24
    Grandmaster
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bellville, Western Cape
    Posts
    1,298

    Default

    It may have something to do with "EASSy downtime may last for days"

    It's purely speculation on my part though, as no official response has been forthcoming from iBurst yet to my knowledge.
    It does beg the following questions if that is in fact the case:
    Are they so heavily dependant on EASSy? What about all the other cables? Surely there should be some redundancy and a contingency plan in place...

  10. #25
    Super Grandmaster ginggs's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Good-w00t! Cape Town
    Posts
    9,104

    Default

    Quote Originally Posted by Gekco View Post
    I was thinking the same after reading that article, but some kind of official response from iBurst would be nice.
    Are they so heavily dependant on EASSy though? What about all the other cables? Surely there should be some redundancy and a contingency plan in place...
    The EASSy fault only occurred on Friday morning.

    Some more speedtest.net results:

    Midrand - Neology, download 0.51Mbps, upload 0.27Mbps, ping 119ms

    London - TranceFM, download 0.28Mbps, upload 0.04Mbps, ping 275ms

    I tried tunnelling all traffic through my PC at work:

    Midrand - Neology, download 0.49Mbps, upload 0.27Mbps, ping 144ms

    London - TranceFM, download 0.49Mbps, upload 0.17Mbps, ping 323ms

  11. #26

    Default

    My downloads speed is ok but the video buffering on youtube or any other video streaming site is pathetic. Even grooveshark songs (playing mp3's) take a while to play.

    Sad Panda

    Local Speed

    Download speed mmkay but streaming is bad

    International speed
    http://www.speedtest.net/result/1781922293.png
    Last edited by Eyenstyn; 18-02-2012 at 11:26 PM.

  12. #27

    Default Meh

    Mine has been shocking the past 4 days.

    This is local.


    I am not gonna bother trying an international.
    Last edited by Undocumented; 19-02-2012 at 04:18 PM.

  13. #28
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Klopperpark, Germiston
    Posts
    28

    Default

    Can this EASSy problem possibly also cause jumps in signal strength?

  14. #29
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Klopperpark, Germiston
    Posts
    28

    Default

    Still anything but happy...
    Where I was getting over 1Mbps at 6.30am, I am now only getting this: http://www.speedtest.net/result/1784401508.png

    It's been like this for days now, just got onto a new contract with the 2Mb modem...
    Had two antenna's connected, but Iburst promised that the issue would be gone by buying a splitter...(NOT!)
    Signal strength also jumping all the time, I know we in a poor coverage area, but even on the 1Mb modem I got better!!!
    Signal strength used to be between 90 and 100%, it goes down to 40, goes up again, but jumps the whole time and getting frame errors from over 15% sometimes!

    Speedstests I did this morning was while it was raining, so it's not the weather and past few days the weather has been good anyways..
    I'm barely able to run a speedtest at this point.

    Some technical advise would be much appreciated....

  15. #30
    Grandmaster
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wilgeheuwel, Roodepoort
    Posts
    1,484

    Default

    International has been very sloppy for me last few weeks, I am getting half the speeds I use to get. Not impressed.

Page 2 of 16 FirstFirst 12 345612 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •