Facebook   Twitter    YouTube    RSS Feed    Android App    iPhone and iPad App     BlackBerry App    
Subscribe to Newsletter



Results 1 to 3 of 3

Thread: Setting up a wireless bridge

  1. #1

    Default Setting up a wireless bridge

    Hi everyone, i been struggling with this for a few hours and need some help.

    My current set up is a planet A400 wireless ADSL router.

    In my study i have 3 computers, 2 with wireless card and 1 that does not have a wireless card (and doesn't havee internet access).

    I decided to get a new wireless router (Tenda W309R) to act as a bridge , and allow the 3rd computer to connect to the internet (and maybe sell the 2 spare wireless cards).

    Things i have done:

    - On the planet router allow Bridge Restrict with the tenda MAC address (it found it after clicking scan)
    - On the tenda: set it up as bridge, same chanel as the planet, disable DHCP, IP address on the same sunbet as the planet.

    The tenda is able to establish a connection to the planet but i can't browse the internet or ping the planet.

    Am i missing anything?
    I read somewhere that WDS doesn't always work between difftent brands of rounters.
    Last edited by bar1; 17-06-2012 at 10:11 AM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    192.168.221.17
    Posts
    326

    Default

    Looks like you are doing it right, but I also had mixed success with cross vendor bridging or WDS. Works fine between ZTE and Huawei routers. But I cannot get it right between Billion and Canyon.

    One thing is to make sure the security is the same on both.

  3. #3

    Default

    I even disabled security all together...anyway, i returned the router.

Similar Threads

  1. Wireless Bridge: How do I set one up ?
    By gerasmus in forum Wi-Fi and WISP
    Replies: 6
    Last Post: 23-11-2011, 09:14 AM
  2. I need a wireless bridge
    By GPSJane in forum Networking and Security
    Replies: 4
    Last Post: 02-06-2011, 12:57 AM
  3. Help setting up DD-WRT Client Bridge
    By Scratch1 in forum Networking and Security
    Replies: 9
    Last Post: 13-09-2010, 06:03 PM
  4. Wireless AP, bridge setting router an Routesentry
    By 3G+ in forum ADSL Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 05-11-2009, 12:56 AM
  5. Problem Setting Up Wireless Internet & Wireless Nintendo Wii
    By johndoe1983 in forum Networking and Security
    Replies: 2
    Last Post: 28-10-2008, 12:50 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •