Afrihost - Pure Fibre Feedback Thread

Dan C

Honorary Master
Joined
Nov 21, 2005
Messages
29,127
Ping: 88ms
Download: 0.29Mbps
Upload: 29.68Mbps

Can't do WFH with this crappy FrogFoot :(
 

T-Rev

New Member
Joined
Nov 18, 2019
Messages
1
Hello,

I was wondering if anyone can can share their speed tests with the Afrihost 1Gbps up and down package with a good router, cables etc? I am on Frogfoot and using an Asus RT-AC86U with nice CAT6 cables the best speed I have seen is ~500Mbs up and down. If that is the best speed achievable then I would likely downgrade to the 500/500 package.

Thanks!
 

Attachments

  • Screenshot 2021-07-22 at 14.22.11.png
    Screenshot 2021-07-22 at 14.22.11.png
    222.2 KB · Views: 35

minkukel

Expert Member
Joined
Dec 27, 2004
Messages
2,194
Interesting:
I upgraded to 100/50 on Openserve this afternoon.
Clientzone shows upgrade is done but speed test shows 50/50 and even usenet downloads avg 55Mb/s.
Disconnected pppoe and reconnected with the same speeds.
1626966908945.png
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
4,684
Hello,

I was wondering if anyone can can share their speed tests with the Afrihost 1Gbps up and down package with a good router, cables etc? I am on Frogfoot and using an Asus RT-AC86U with nice CAT6 cables the best speed I have seen is ~500Mbs up and down. If that is the best speed achievable then I would likely downgrade to the 500/500 package.

Thanks!

Hi,

Have you tried to connect directly to the ONT before and done a speedtest?
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
4,684
Interesting:
I upgraded to 100/50 on Openserve this afternoon.
Clientzone shows upgrade is done but speed test shows 50/50 and even usenet downloads avg 55Mb/s.
Disconnected pppoe and reconnected with the same speeds.
View attachment 1112502

Can you send me a pm so I can have a look for you. It's possible that the network policy is not updated yet.
 

mathebus

Well-Known Member
Joined
Mar 12, 2015
Messages
147
Wikipedia is slow, just a FYI.

Can anyone confirm?
Yes, I noticed yesterday already. quite odd

Edit: Feels normal now and much better than yesterday
Edit 20h46: Sluggish again. latency wise.
 
Last edited:

Luke7777

Executive Member
Joined
Apr 22, 2004
Messages
7,846
Ping: 88ms
Download: 0.29Mbps
Upload: 29.68Mbps

Can't do WFH with this crappy FrogFoot :(
Which is why I've added a 25/25 OS line and downgraded the ******** FF one. All WFH stuff is going thru the OS one (and there's 3 of us working) ..... and no downtime.... what a pleasure
 

Dan C

Honorary Master
Joined
Nov 21, 2005
Messages
29,127
Which is why I've added a 25/25 OS line and downgraded the ******** FF one. All WFH stuff is going thru the OS one (and there's 3 of us working) ..... and no downtime.... what a pleasure
Think I will permanently switch to my Vodacom LTE for WFH. But my lappie connects to Fibre router first after every boot, probably have to 'forget' that network.
 

Luke7777

Executive Member
Joined
Apr 22, 2004
Messages
7,846
Think I will permanently switch to my Vodacom LTE for WFH. But my lappie connects to Fibre router first after every boot, probably have to 'forget' that network.
Ja, we have 3 laptops that has "forgotten" that network :laugh: My main one is now wired to the OS router. Only downside is that I have a mesh running on the FF router, so whole house is covered. The OS one is limited in coverage (although I moved it into the passage), so if the wife decides to continue her Teams meetings while preparing dinner, she has to take her chances with FF :)
 
Top