Cool Ideas Fibre ISP – Feedback Thread 3

Status
Not open for further replies.

-Misfit-

Well-Known Member
Joined
Dec 9, 2010
Messages
308
No internet access. Frogfoot, Stellenbosch.

EDIT: Back online. Only down for about 5 minutes.
 
Last edited:

-Misfit-

Well-Known Member
Joined
Dec 9, 2010
Messages
308
Connection seems very unstable. Keeps dropping and reconnecting. Makes it impossible to work via VPN.
 

HunterGR

Expert Member
Joined
Nov 30, 2011
Messages
2,140
seems Frogfoot is all over the place today, Up and down for the last 30 minutes
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,968
In this case a normal Vumatel drop it seems?
I've experienced the same packet loss starting on the same hop for the last 3 nights around the same times as well and I haven't had any packet loss issues in months. Seems between 7.30 and 8.30ish we getting packet loss in London, was buffering on a 720P stream all 3 nights on a 50meg but it only lasts for like an hour at max. Noticed it in Valorant last night and Apex and the nights before in Overwatch and Apex. Packet loss for me is less than deathecore but sits around 5 to 8%. After 8.30 it seems to calm down a bit but when going further into EU you get a little. Apex was reporting packet loss last night to a few servers in EU but London was okay, Valorant servers seem to be based in Germany and had some loss to them
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
19,740
Na not specifically. i just meant in general, I'v got a vox account which i use as backup. It was working 3-4 weeks ago when running multiple accounts at the same time.

I have not added a different router but setup everything in the d-link. So obviously it will be the same MAC address if that is your issue spoof the mac address of the router that works to the router that does not allow it to connect. That should bypass any mac address session limitations if they are there because they aren't limiting sessions at all.

opera-snapshot_2020-04-22_134809_192-168-0-1-png.826871
 

Loppas

Senior Member
Joined
Dec 16, 2014
Messages
690
I have not added a different router but setup everything in the d-link. So obviously it will be the same MAC address if that is your issue spoof the mac address of the router that works to the router that does not allow it to connect. That should bypass any mac address session limitations if they are there because they aren't limiting sessions at all.

Turns out i was dumb, it was windows being funny with the credentials. I entered it and clicked save but then windows asked for "security information" and initially i thought it was something else, but it just wanted username and pass. So can confirm multiple accounts are working just fine.

Pretty neat how you have all the profiles saved on the router.
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
19,740
Turns out i was dumb, it was windows being funny with the credentials. I entered it and clicked save but then windows asked for "security information" and initially i thought it was something else, but it just wanted username and pass. So can confirm multiple accounts are working just fine.

Pretty neat how you have all the profiles saved on the router.

Yeah pretty cool I don't have to keep typing or copy and paste them in all the time. I do feel guilty though because having them saved in the router like that is keeping the pppoe session active and occupying an IP address even when not used so yeah but it's fine each one comes with it's ip address anyways.
 

Soul Assassin

Honorary Master
Joined
Mar 27, 2006
Messages
10,862
Yeah pretty cool I don't have to keep typing or copy and paste them in all the time. I do feel guilty though because having them saved in the router like that is keeping the pppoe session active and occupying an IP address even when not used so yeah but it's fine each one comes with it's ip address anyways.
I do the same thing but I enable/disable as needed:

4AkVytYB7E.png
 

DeatheCore

Senior Member
Joined
Dec 4, 2006
Messages
795
Seeing some loss to EU again @PBCool please see traces in spoiler below:
Blizzard EU:
1587565794501.png
LoL EUW:
1587565744021.png
CoreIX:
1587565818772.png
Local:
1587565834665.png
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,968
Thanks Linx fabric again, will look to test with Blizzard services specifically to test with first.
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             192.168.0.1 -    0 |  199 |  199 |    0 |    0 |    3 |    0 |
|               uow1-cust.coolideas.co.za -    0 |  199 |  199 |    2 |    7 |  115 |    3 |
|               um5d-cust.coolideas.co.za -    1 |  195 |  194 |    2 |    3 |   30 |    2 |
|            c3h-backbone.coolideas.co.za -    0 |  199 |  199 |    1 |    1 |    4 |    1 |
|             cd-backbone.coolideas.co.za -    0 |  199 |  199 |    1 |    1 |    4 |    1 |
|                               154.0.4.2 -    0 |  199 |  199 |  141 |  141 |  146 |  141 |
|                   No response from host -  100 |   40 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   ldn-b1-link.telia.net -    0 |  199 |  199 |  141 |  141 |  154 |  141 |
|                  ldn-bb3-link.telia.net -    5 |  171 |  164 |  149 |  150 |  169 |  149 |
|                  adm-bb3-link.telia.net -    0 |  199 |  199 |  149 |  149 |  152 |  149 |
|                   adm-b2-link.telia.net -    0 |  199 |  199 |  149 |  149 |  154 |  149 |
|   blizzard-ic-348623-adm-b2.c.telia.net -    0 |  199 |  199 |  150 |  153 |  202 |  150 |
|              ae1-br02-eqam1.as57976.net -    6 |  160 |  151 |    0 |  312 | 3225 |  154 |
|         et-0-0-3-br02-eqpa4.as57976.net -    0 |  199 |  199 |  154 |  181 |  385 |  192 |
|               be2-pe2-eqpa4.as57976.net -    0 |  199 |  199 |  153 |  154 |  180 |  154 |
|                           137.221.66.39 -    0 |  199 |  199 |  154 |  155 |  184 |  154 |
|                          185.60.114.157 -    0 |  199 |  199 |  154 |  154 |  176 |  154 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

I assume this is to try mitigate that packet loss?
 
Status
Not open for further replies.
Top