Cool Ideas Fibre ISP – Feedback Thread 3

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,056
Internet dying 3 times now???
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             192.168.0.1 -    0 |   63 |   63 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|               uow1-cust.coolideas.co.za -    4 |   55 |   53 |    2 |   11 |   77 |    5 |
|               um5d-cust.coolideas.co.za -    2 |   59 |   58 |    2 |    4 |   41 |    2 |
|            c3h-backbone.coolideas.co.za -    2 |   59 |   58 |    1 |    1 |    4 |    1 |
|             cd-backbone.coolideas.co.za -    2 |   59 |   58 |    1 |    1 |    5 |    1 |
|                            100.99.0.117 -    2 |   59 |   58 |  141 |  141 |  159 |  141 |
|               u102-cust.coolideas.co.za -    2 |   59 |   58 |  141 |  141 |  159 |  141 |
|                          195.66.226.234 -    2 |   59 |   58 |  142 |  146 |  200 |  143 |
|              ae1-br02-eqld5.as57976.net -    4 |   55 |   53 |  153 |  154 |  188 |  167 |
|         et-0-0-2-br02-eqpa4.as57976.net -    2 |   59 |   58 |  149 |  188 |  450 |  149 |
|               be2-pe2-eqpa4.as57976.net -    2 |   59 |   58 |  153 |  153 |  166 |  154 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Rip seems like Vumatel
 

bozzy

Active Member
Joined
Mar 7, 2005
Messages
79
Edgemead and Monte Vista experiencing massive packetloss (80-100%), what gives?
Vuma Trenched
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,056
Edgemead and Monte Vista experiencing massive packetloss (80-100%), what gives?
Vuma Trenched
Seems Vumatel issue, i am Table View and internet just died three times and see packet loss as well...

Kicked me out my comp game and lost 50SR :(
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,056
What game?
Overwatch was playing with a friend waited 10 minutes for a game and boom disconnected managed to just get in an out again... It's confirmed was a fibre issue in the area, all the neighbors are complaining.
 

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
8,917
Overwatch was playing with a friend waited 10 minutes for a game and boom disconnected managed to just get in an out again... It's confirmed was a fibre issue in the area, all the neighbors are complaining.
Did this resolve? No notices from Vumatel on it.
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,056
Did this resolve? No notices from Vumatel on it.
Things seem fine this morning, I had another 2 dips around 11.30pm after it running fine for about an hour and then just went to bed after that. It was definitely the whole area and a few areas around us since people were complaining on the neighborhood Facebook page about it.
 

ginggs

༼ つ ◕_◕ ༽つ
Super Moderator
Joined
Jun 26, 2006
Messages
11,955
Edgemead and Monte Vista experiencing massive packetloss (80-100%), what gives?
Vuma Trenched
I wasn't using the internet last night, but something happened:

2020-07-19_102.132.241.1.png

The above smokeping target is my first hop 102.132.241.1
Other targets show 100% packet loss around 23:30.
 
Last edited:

Sodan

Expert Member
Joined
Nov 25, 2010
Messages
2,792
Same. This is what I've ben complaining about:

Was working fine, then suddenly could not resolve host (www.google.com). Switched to testing against IP (172.217.170.36), and here's the result.

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 14 | 14 | 2 | 3 | 15 | 2 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
 

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
8,917
Same. This is what I've ben complaining about:

Was working fine, then suddenly could not resolve host (www.google.com). Switched to testing against IP (172.217.170.36), and here's the result.

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 14 | 14 | 2 | 3 | 15 | 2 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Testing account? According to that trace your line seems down.
 

Phinix

Expert Member
Joined
Jun 18, 2010
Messages
1,080
Has anyone else noticed that Twitch vods have gone back to being unwatchable/constant buffering?
I know CI changed something when we last mentioned it and it worked great for a while.
But I would say in the past few weeks it has gone back to how it used to be.
 

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
8,917
Nope, not a testing account. I've logged a ticket about 48 hours ago. No response yet. #COOL-20200717-475503
Ahh right, sorry misread that. So is your line completely down or intermittent?
 

Sodan

Expert Member
Joined
Nov 25, 2010
Messages
2,792
Ahh right, sorry misread that. So is your line completely down or intermittent?
As mentioned in the ticket I referenced, it goes does regularly (noticeably I'd say 3 to 5 times a day, probably more but I don't notice it) for between 10s and 30s at a time. Annoys the poo out of me when I'm on a zoom call :mad:

EDIT: actually, on the odd occasion the outage lasts longer than 30s, but it is almost always less than 2 minutes.
 
Last edited:

Sargeant

Active Member
Joined
May 7, 2015
Messages
70
Octotel in Cape Town CBD has also been wonky since yesterday. Might be connected to Cloudflare issues?
 

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
8,917
As mentioned in the ticket I referenced, it goes does regularly (noticeably I'd say 3 to 5 times a day, probably more but I don't notice it) for between 10s and 30s at a time. Annoys the poo out of me when I'm on a zoom call :mad:
Looks like Octotel, loads of disconnects on your profile. Will escalate for you.
 

Convex

Well-Known Member
Joined
Apr 1, 2013
Messages
368
Been having issues on Axxess adsl since yesterday around 8pm when gaming online. Internet fine for 10-15 minutes, then disconected for 30secs, Phoned Axxess now and they say. There are no issues on the adsl network only Fibre.
My Data rate has also been reduced from 12megs to 8 megs.
 

nk1

Well-Known Member
Joined
Aug 3, 2005
Messages
319
Hello, anyone else experiencing issues on MFN international. I cannot connect to any international streaming services. Midrand area.
 
Top