Cool Ideas Fibre ISP – Feedback Thread 3

Johan R

Active Member
Joined
Aug 19, 2017
Messages
82
I'm experiencing a very slow connection in the Rand Park Ridge area on OpenServe. Speed less than 1Mbps on a 200/100 connection. Is this a known issue?
 
Last edited:

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
9,033
I'm experiencing a very slow connection in the Rand Park Ridge area on OpenServe. Speed less than 1Mbps on a 200/100 connection. Is this a known issue?
If nothing on announcements then nothing we're aware of unfortunately.
 

Johan R

Active Member
Joined
Aug 19, 2017
Messages
82
I've looked on social media and many people are complaining about this. There definitely seems to be an issue with OpenServe. The common symptom seems to be speeds lower than 1Mbps. Some people say this has been ongoing since Saturday. The MWeb network status site says the following: Openserve fibre accounts not showing B numbers and getting 1MB speeds.
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
18,088
I've looked on social media and many people are complaining about this. There definitely seems to be an issue with OpenServe. The common symptom seems to be speeds lower than 1Mbps. Some people say this has been ongoing since Saturday. The MWeb network status site says the following: Openserve fibre accounts not showing B numbers and getting 1MB speeds.
Openserve has an ongoing issue with CLID not showing authenticating as UNKNOWN. When that happens speeds are capped at below 1Mbps no matter the line speed profile
 

Johan R

Active Member
Joined
Aug 19, 2017
Messages
82
Thank you. Is this something I can do myself or how does it work? When I used to have ADSL I asked Telkom to reset my port but I'm not sure what to do now.
 

Phinix

Expert Member
Joined
Jun 18, 2010
Messages
1,083
Openserve CPT, the connection just dropped twice in a row for about a minute each time. Very random.
 

Johan R

Active Member
Joined
Aug 19, 2017
Messages
82
My connection is now completely dead. Apparently a port reset is required. Ticket number COOL-20200810-489840.
 

MattRoy

Well-Known Member
Joined
Jan 10, 2011
Messages
161
I am experiencing the same issue on an Openserve 50/25 fibre line - Meadowridge, Cape Town. I have logged a ticket: COOL-20200810-489890.

To Cool Ideas Randburg:
Ping: 20ms
Download: 0.77Mbps
Upload: 0.73Mbps

To Cool Ideas Cape Town:
Ping: 2ms
Download: 0.71Mbps
Upload: 0.63Mbps
 

PBCool

Cool Ideas
Joined
Jan 11, 2016
Messages
9,033
I am experiencing the same issue on an Openserve 50/25 fibre line - Meadowridge, Cape Town. I have logged a ticket: COOL-20200810-489890.

To Cool Ideas Randburg:
Ping: 20ms
Download: 0.77Mbps
Upload: 0.73Mbps

To Cool Ideas Cape Town:
Ping: 2ms
Download: 0.71Mbps
Upload: 0.63Mbps
Seems like Openserve are working through these, ONT reboot do nothing?
 
Top