Cool Ideas Fibre ISP – Feedback Thread 4

Nemanjas Bullet

Well-Known Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
157
Typical peak time congestion, have you logged it as yet?
Yup - logged a ticket previously:

Thank you for taking my call, as discussed there is currently an issue on the Octotel that occurred last week whereby most client's on that network are experiencing intermittent connectivity, we have compiled a list of all the clients and have forwarded it over to Octotel so that they can investigated further on their side.
 
Last edited:

Fulcrum29

Honorary Master
Joined
Jun 25, 2010
Messages
48,966
If not on announcements we aren't aware of anything.

I got some sort of intermittent connectivity issue going on, parts of the internet comes and goes. All was fine before 17h00, then I left and came back around 20-30min later and then everything was balls up. It was okay a moment ago, but it is bad now.

Don't know if the fault is with my network or the FNO. Just too tired for troubleshooting.

Mybroadband works flawlessly...
 

TheRoDent

Cool Ideas Rep
Joined
Aug 6, 2003
Messages
5,865
I got some sort of intermittent connectivity issue going on, parts of the internet comes and goes. All was fine before 17h00, then I left and came back around 20-30min later and then everything was balls up. It was okay a moment ago, but it is bad now.

Don't know if the fault is with my network or the FNO. Just too tired for troubleshooting.

Mybroadband works flawlessly...
That's strange.

So you're saying local, is fine, but international doesn't work ?

When it's a problem, could you try and ping queen.cisp.co.za, and do a mtr/traceroute ?

Not quite understanding what the problem is. Your connection doesn't drop, but certain sites are unavailable ?

Which FNO network/location?
 

SplaT

Well-Known Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
233
Something pretty weird is happening. My international upstream bandwidth seems to be very low and intermittent. (Vumatel JHB)

Speedtest:

chrome_Wxs3FEDmii.png

Youtube upload test, this is one video, it keeps going down to 0kb/s. The video is currently stuck at 93% uploaded.
Same thing happens with Driveuploader (Both Google companies?)

I haven't tried other international sites to upload to yet. Anyone experience this?
Photoshop_asXfeOLRYw.png

Edit: I restarted the router but it hasn't fixed it, still very intermittent.

firefox_ckjP8B0zL4.png
 
Last edited:

Zertop

Expert Member
Joined
Mar 9, 2013
Messages
3,089
Hi All

Also experiencing weird intermittent drops. Every few minutes my connection drops to about 0.1Mbps. Can't push through any traffic (even SSH sessions are slow). These connections are local (AWS CPT) :)
 

ThatGuy_ZA

Well-Known Member
Joined
Nov 2, 2012
Messages
493
Hi All

Also experiencing weird intermittent drops. Every few minutes my connection drops to about 0.1Mbps. Can't push through any traffic (even SSH sessions are slow). These connections are local (AWS CPT) :)
Are you on Octotel by any chance?
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
2,157
I think Octotel is in competition with rain for the kakkest connection.


For those suffering with Octohell i feel your pain, seems to be all over this is CT CBD

50/50 Business line with RSAWEB internet is pathetic :crying:

EDIT: only 3 people on this line as well... we all on email only...
 

MDE

Expert Member
Joined
May 18, 2009
Messages
2,139
No problems here, Octotel, Claremont.

Code:
iperf3 -R -u -b 90M -O2 -t 10 -p 17001 -c cptspeedtest.cisp.co.za
Connecting to host cptspeedtest.cisp.co.za, port 17001
Reverse mode, remote host cptspeedtest.cisp.co.za is sending
[  5] local 192.168.50.31 port 43631 connected to 154.0.15.181 port 17001
[ ID] Interval           Transfer     Bitrate         Jitter    Lost/Total Datagrams
[  5]   0.00-1.00   sec  10.7 MBytes  89.9 Mbits/sec  0.029 ms  1/7872 (0.013%)  (omitted)
[  5]   1.00-2.00   sec  10.7 MBytes  90.1 Mbits/sec  0.022 ms  0/7885 (0%)  (omitted)
[  5]   0.00-1.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.027 ms  0/7879 (0%) 
[  5]   1.00-2.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.014 ms  0/7878 (0%) 
[  5]   2.00-3.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.017 ms  0/7878 (0%) 
[  5]   3.00-4.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.016 ms  0/7878 (0%) 
[  5]   4.00-5.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.026 ms  0/7879 (0%) 
[  5]   5.00-6.00   sec  10.7 MBytes  89.9 Mbits/sec  0.026 ms  0/7869 (0%) 
[  5]   6.00-7.00   sec  10.7 MBytes  90.1 Mbits/sec  0.004 ms  0/7886 (0%) 
[  5]   7.00-8.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.023 ms  0/7879 (0%) 
[  5]   8.00-9.00   sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.005 ms  0/7878 (0%) 
[  5]   9.00-10.00  sec  10.7 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.015 ms  0/7878 (0%) 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval           Transfer     Bitrate         Jitter    Lost/Total Datagrams
[  5]   0.00-10.00  sec   107 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.000 ms  0/78790 (0%)  sender
[SUM]  0.0-10.0 sec  17 datagrams received out-of-order
[  5]   0.00-10.00  sec   107 MBytes  90.0 Mbits/sec  0.015 ms  0/78782 (0%)  receiver

iperf Done.
 

Fulcrum29

Honorary Master
Joined
Jun 25, 2010
Messages
48,966
That's strange.

So you're saying local, is fine, but international doesn't work ?

When it's a problem, could you try and ping queen.cisp.co.za, and do a mtr/traceroute ?

Not quite understanding what the problem is. Your connection doesn't drop, but certain sites are unavailable ?

Which FNO network/location?

That was the case, but everything is normal this morning.
 
Top