Cool Ideas Fibre ISP – Feedback Thread 4

DuckKnuckle

Expert Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
1,418
[mention]PBCool [/mention] [mention]TheRoDent [/mention] just more praise for you and CISP - I did a 24 hour stream across Friday and Saturday, and there was zero downtime or issues at all. No problems with the relay. No packet loss on the line. It was seamless

Thank you again for the incredible service
 

B3ns

Well-Known Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
115
Anyone else still getting packet loss to eu servers? since last night i am having bad packet loss when trying to play wow

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 159 | 159 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 155.93.168.1 - 0 | 159 | 159 | 1 | 4 | 31 | 2 |
| 154.0.3.102 - 26 | 78 | 58 | 2 | 7 | 33 | 21 |
| 154.0.3.101 - 0 | 159 | 159 | 2 | 6 | 97 | 3 |
| 100.99.1.239 - 7 | 127 | 119 | 3 | 4 | 8 | 4 |
| 100.99.0.86 - 4 | 136 | 131 | 3 | 4 | 15 | 4 |
| 100.98.1.78 - 10 | 116 | 105 | 163 | 163 | 174 | 164 |
| 100.98.1.98 - 6 | 131 | 124 | 163 | 163 | 174 | 163 |
| 195.66.226.234 - 11 | 113 | 101 | 164 | 169 | 221 | 165 |
| ae1-br02-eqld5.as57976.net - 5 | 134 | 128 | 170 | 176 | 271 | 171 |
| et-0-0-2-br02-eqpa4.as57976.net - 6 | 124 | 117 | 170 | 304 | 3466 | 3466 |
| et-0-0-1-pe02-eqpa4.as57976.net - 4 | 140 | 135 | 170 | 172 | 220 | 170 |
| 137.221.66.35 - 9 | 119 | 109 | 170 | 171 | 182 | 171 |
| 185.60.114.159 - 6 | 133 | 126 | 170 | 170 | 181 | 171 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
 

CrypticZA

Expert Member
Joined
Sep 21, 2019
Messages
1,820
Anyone else still getting packet loss to eu servers? since last night i am having bad packet loss when trying to play wow

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 159 | 159 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 155.93.168.1 - 0 | 159 | 159 | 1 | 4 | 31 | 2 |
| 154.0.3.102 - 26 | 78 | 58 | 2 | 7 | 33 | 21 |
| 154.0.3.101 - 0 | 159 | 159 | 2 | 6 | 97 | 3 |
| 100.99.1.239 - 7 | 127 | 119 | 3 | 4 | 8 | 4 |
| 100.99.0.86 - 4 | 136 | 131 | 3 | 4 | 15 | 4 |
| 100.98.1.78 - 10 | 116 | 105 | 163 | 163 | 174 | 164 |
| 100.98.1.98 - 6 | 131 | 124 | 163 | 163 | 174 | 163 |
| 195.66.226.234 - 11 | 113 | 101 | 164 | 169 | 221 | 165 |
| ae1-br02-eqld5.as57976.net - 5 | 134 | 128 | 170 | 176 | 271 | 171 |
| et-0-0-2-br02-eqpa4.as57976.net - 6 | 124 | 117 | 170 | 304 | 3466 | 3466 |
| et-0-0-1-pe02-eqpa4.as57976.net - 4 | 140 | 135 | 170 | 172 | 220 | 170 |
| 137.221.66.35 - 9 | 119 | 109 | 170 | 171 | 182 | 171 |
| 185.60.114.159 - 6 | 133 | 126 | 170 | 170 | 181 | 171 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
That loss is coming from fibre network
 

B3ns

Well-Known Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
115
@CrypticZA so from the Cool ideas network yeah ? just ran a ping from a webafrica account and no packet loss at all
 

MDE

Expert Member
Joined
May 18, 2009
Messages
2,082
Nothing here. Octotel, CPT

Code:
1 - 192.168.50.1 (––)
RB3011_Core
1 (ms)
Avg: 1 ms Loss: 0/1 (0 %)
2 - 154.0.0.242 (ZA)
3 (ms)
Avg: 3 ms Loss: 0/1 (0 %)
3 - 100.98.0.2 (––)
2 (ms)
Avg: 2 ms Loss: 0/1 (0 %)
4 - 100.99.0.126 (––)
142 (ms)
Avg: 142 ms Loss: 0/1 (0 %)
5 - 100.98.1.98 (––)
142 (ms)
Avg: 142 ms Loss: 0/1 (0 %)
6 - 195.66.226.234 (GB)
145 (ms)
Avg: 145 ms Loss: 0/1 (0 %)
7 - 137.221.79.35 (US)
151 (ms)
Avg: 151 ms Loss: 0/1 (0 %)
8 - 137.221.65.18 (US)
150 (ms)
Avg: 150 ms Loss: 0/1 (0 %)
9 - 137.221.77.53 (US)
150 (ms)
Avg: 150 ms Loss: 0/1 (0 %)
10 - 137.221.66.39 (US)
Loss: 1/1 (100 %)
11 - 185.60.114.159 (US)
185.60.114.159
150 (ms)
Avg: 150 ms Loss: 0/1 (0 %)
 

B3ns

Well-Known Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
115
@Murmaider, hi, i see you were also having packet lose starting at the same ip, being 154.0.3.102, (uo6-cust.coolideas.co.za) are you still having issues ?
 

Brandon

Well-Known Member
Joined
Feb 18, 2004
Messages
238
Feedback from Vumatel is that they need to reinstall the line, apparently the line wasn't installed by them? Not sure how that's possible
Total joke, they did indeed install it.
I'm now on day 4 paying for no internet.

Long story:

CPE is located in an IP65 rated outdoor wall box, ethernet runs through underground conduit to the router.

On Saturday last week (during the cross-patch disaster), two vuma techs rock up in the morning wanting to check my connection because it was showing offline on their side.

Show them the CPE, and it blows their minds that it was installed in a (water proof) outdoor enclosure and not in the house. (Never mind the fact that it has been in that location for the past 4 years when it was installed by them.)

The line was actually working however cross-patched and although I had connectivity, it was with someone else's ISP.

They had no idea about the cross-patch issue, I had to show them on the shop.vumatel.co.za network status report a completely different address and object number to mine.

They still INSIST my installation is not "correc" and they "must book a re-install".

I say no problem, but while you are here can you fix my cross-patched line?
They agree, connect their laser, go off to fiddle and come back 15min later.
My line is working with correct object number and address now.
Happy days.

That was until Wednesday last week when it goes dead after 9am....
Thursday other techs rock up, tell me they have "checked my side and everything is fine with my cpe" "problem on their end at the server room".
Off they go never to be seen again.

No update on Friday.

Saturday update: the line needs to be re-installed on my end.
What the actual F.
Problem is obviously their "patching" (or lack thereof).

Wish they could put the money where their mouths are - make a bet with me whose side of the wall is the problem - R20k fair?
 

dotdan

Senior Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
565
Is there currently an issue that you guys are aware of with Vumatel? Getting only about 50% of my download speed (Upload speed is perfect) as well as getting a lot of packet loss in Warzone (Battle.net)
 

PBCool

Cool Ideas
Company Rep
Joined
Jan 11, 2016
Messages
10,754
Is there currently an issue that you guys are aware of with Vumatel? Getting only about 50% of my download speed (Upload speed is perfect) as well as getting a lot of packet loss in Warzone (Battle.net)
Yeah there was a brief issue but should be resolved, please test again?
 

Murmaider

Senior Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
963
@Murmaider, hi, i see you were also having packet lose starting at the same ip, being 154.0.3.102, (uo6-cust.coolideas.co.za) are you still having issues ?

Yeah I also had packet loss and lag issues again last night (Sunday) to wow, I'm still sitting with a 5% packet loss on 154.0.3.102 (I'm on vumatel)

1627879424708.png
 
Top