Home Connecta Flexi

B-127

Well-Known Member
Joined
Jun 11, 2009
Messages
239
Impressive. I wish I can just get 25% of your download speed.
To be fair, it's connected to an MTN tower. I know this because it's the same cell_id as what's available using MTN SuperSonic. I just wonder if there would be an impact on the MTN network quality down the road...
 

Jake45

Expert Member
Joined
Dec 21, 2014
Messages
2,375
I'm impressed. Easy to get up and going.

Only B3 1800 (20Mhz) and B8 900 (5Mhz) available, router not showing LTE+. Pretty nice though!
Where are you located as those speeds seem a lot higher than most other customers are receiving?
 

B-127

Well-Known Member
Joined
Jun 11, 2009
Messages
239
Where are you located as those speeds seem a lot higher than most other customers are receiving?
I'm in Port Elizabeth in an area with no fixed-line services. Most of the people in the area are turning LTE since Telkom cables have been stolen for the last time... *waiting for congestion*
 

Donavin97

Active Member
Joined
May 4, 2020
Messages
41
This is my speed currently. I’m using the 400GB package, however first tested using 10Gb package a few days ago. I do sometimes seem to have speed drops to around 10mbps. All in all stable so far. Can’t seem to roam on mtn’s network though, which is twice as fast. IMG_0150.png
 

Jake45

Expert Member
Joined
Dec 21, 2014
Messages
2,375
This is my speed currently. I’m using the 400GB package, however first tested using 10Gb package a few days ago. I do sometimes seem to have speed drops to around 10mbps. All in all stable so far. Can’t seem to roam on mtn’s network though, which is twice as fast.
Which area?
 

B-127

Well-Known Member
Joined
Jun 11, 2009
Messages
239
Where are you located as those speeds seem a lot higher than most other customers are receiving?

This is mine. :crying: Maybe if I change my username it will help

https://www.speedtest.net/result/11225755665.png

Here's a follow-up speed test.

11237668517.png
 

RichardG

Honorary Master
Joined
Apr 6, 2005
Messages
11,687
Can anyone use this product on Netflix?
Opening Netflix app none of the images / videos are downloading.
 

Gudnews

Expert Member
Joined
Oct 13, 2014
Messages
1,278
@Cell_C Can you please confirm the nite data times. I'm under the impression that it's 00h00 to 05h59 but my normal data was being used after I woke up at 04h50 and decided to test the network.
 
Last edited:

Brunette Babe

Well-Known Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
131
@Cell_C Can you please confirm the nite data times. I'm under the impression that it's 00h00 to 05h59 but my normal data was being used after I woke up at 04h50 and decided to test the network.
The very same happened to me and I queried it with Cell C.
Awaiting an answer from Cell C.

What exactly are the Nite Data times - is it midnight to 5:00am, or is it midnight to 5:59am ?
 

Gudnews

Expert Member
Joined
Oct 13, 2014
Messages
1,278
The very same happened to me and I queried it with Cell C.
Awaiting an answer from Cell C.

What exactly are the Nite Data times - is it midnight to 5:00am, or is it midnight to 5:59am ?
Their FAQ factsheet says it's 00h00 to 05h59 but as this is a promotion I wouldn't be surprised if in actuality it's the same as this other promotion :
Screenshot_20210410-070404_Opera.jpg
 

Cell_C

Cell C Representative
Company Rep
Joined
Sep 7, 2010
Messages
3,623
The nite bundle for the 50G bundle, valid for 180 days is used from midnight until 05:00 AM

^PN
 

Brunette Babe

Well-Known Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
131
The nite bundle for the 50G bundle, valid for 180 days is used from midnight until 05:00 AM

^PN
Hi Cell C

We are aware that the Nite data for the 180 days 50GB bundle is applicable from midnight to 5:00am


The question however is - what are the applicable times for Nite data usage on the Home Connecta Flexi prepaid plan ? ? ?
The Cell C website states midnight to 5:59am are the applicable times.
Is the info on the Cell C website indeed true and correct ? ? ?
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
19,593
Roaming is enabled but it's seamless. You don't go and select MTN as the network operator. To see if you are roaming you would need to insert a MTN sim take note of the Cell IDs and then insert the Cellc sim and note the Cell IDs.

Cellc still has their own network in major cities. In smaller towns and cities they roam on MTN.

I stay in Centurion and it only connects to Cellc towers but in Richards bay and Margate it was connecting to Cellc but the Cell ID was the same as on my MTN simcard that is how you know it roams.
 
Top