How do I link my Yealink phone to MWEB Talk fibre VOIP?

johnh999

New Member
Joined
Sep 17, 2018
Messages
2
I have a new Yealink W52P phone. I have fibre at home with Mweb. I have an Mweb Talk 27877xxxxxx number. But I am unable to set up the phone to connect to Mweb's Talk service. Mweb Support can only give me a SIP address: SIP.MWEB.NET, and a port number 5060. But I can't find a place anywhere on the phone's setup menu for a "SIP". It only lets me specify an IPv4 address, and Mweb support can't provide me with the necessary IP address, Subnet mask, default gateway, primary DNS and secondary DNS fields.
I must be missing something in that I can't find a place for a SIP. Can somebody help me to unravel this mystery?
 

H8rlequin

Active Member
Joined
Aug 22, 2016
Messages
48
Hey, try this:

Connect the Base Station onto the router/Switch.
Press the Ok button -> Select Status Icon (top left icon)
Select Base
Make a note of the IP address

Open a Web Browser and enter the IP address on the address bar
Default logins are admin for both username and password
Navigate to Account
Click drop menu under Line Active and select Enable
Enter any value on Display name
Enter any value on Label
Enter mweb talk number on Register name
Enter mweb talk number on Username
Enter mweb talk password
Scroll down to SIP Server 1 -> enter sip.mweb.net under Server Host
Scroll down to the bottom of the page and press confirm
 

H8rlequin

Active Member
Joined
Aug 22, 2016
Messages
48
If you don't win with the above, send me a message and I'll help you further.
 

johnh999

New Member
Joined
Sep 17, 2018
Messages
2
Thank you! Excellent advice. My phone is working now. Pity that MWEB support could not tell me about this solution!
 

PierreHadfield

New Member
Joined
Feb 15, 2019
Messages
2
Hi H8rlequin,
Thank you for your assistance, mweb have made no progress with my calls. I still have a problem. After doing all you have said the top line still reads register failed at registration status. On my handset it shows my line number at line status but there is a red cross below it. Kindly assist if possible. It is a W52H.
 

CorlieMyburgh

New Member
Joined
Mar 19, 2019
Messages
2
Hi Pierre, did you come right with your W52H registration? I'm having exactly the same issue with mine...
 

H8rlequin

Active Member
Joined
Aug 22, 2016
Messages
48
Hi All.

Sorry missed the responses here. I unfortunately don't have a resolve, BUT let me pass this on to someone that can assist.
 

CorlieMyburgh

New Member
Joined
Mar 19, 2019
Messages
2
Thanks for the reply!

I managed to sort it out. The guys from Phonatics pointed me in the right direction: a password change at M-Web Talk did the trick.

And then restarted after a 'reset to factory settings' and our VOIP phone is up and running!
 

Mario1220

New Member
Joined
Mar 19, 2019
Messages
1
Hi all

As per H8rlequin the usernames and passwords will need to be confirmed on the Mweb customer portal. The Username and Register name normally will be set to be the telephone number in the international dialing code. These settings will need to be entered onto the W52P by logging into the base stations on the phone. To be able to obtain the IP address the following 2 methods can be used.
1. Press the page button on the front of the base station and the handset will display the IP address on the screen
2. Press the OK button on the handset, Select Status on the top left by pressing the OK button and then select Base and press the OK button. This will display the IP address of the base station.

The IP address will need to be entered into the address bar on a web browser and this will display the logging page as per screen shot 001. The default username and password is the word admin (all in lower case)

Once logged into the device click on the top tab that is named Account. This will display the page as per screen shot 002. On this page the the details will need to be entered as per the Mweb customer Zone.

Once the information has been entered click on the Confirm button on the bottom of the page. The Register Status on the top of the account will change from Disabled to Registered if the details have been entered correctly.

Please let me know if the settings are unsuccessful or feel free to contact us Via e-mail on support@yealink.co.za or on 0109800000
 

Attachments

Venomous

Honorary Master
Joined
Oct 6, 2010
Messages
53,998
Hi H8rlequin,
Thank you for your assistance, mweb have made no progress with my calls. I still have a problem. After doing all you have said the top line still reads register failed at registration status. On my handset it shows my line number at line status but there is a red cross below it. Kindly assist if possible. It is a W52H.
There is a way to reset the phone.
If it's not in the manual ask mweb.
Sometimes it needs a refresh.

I was lucky when I called mweb I got a cleva mweb dude! I was helping a client. Cleva dude was really sharp and it got sorted quickly :D

But yeah the phone needed to be activated on their side and then reset the other end and all the settings pulled through.
 

Ryanord

New Member
Joined
Aug 22, 2019
Messages
1
I have recently added Voip to my fibre connection, i have followed the configuration settings as suggested in the png's, i can receive call so the configs do work.
does anyone have a clue regarding the outgoing proxy server settings for VOIP??
 
Top