Mind the speed ISP

rrh

Expert Member
Joined
Nov 29, 2005
Messages
3,733
Today's move to MTS went as follows:

Went shopping at 08h00, with line down. Returned at 11h00: all working, with speed tests showing the correct (50/50) speed. According to the emails received, the switch was completed shortly before 09h00.

I was concerned about the payment of my monthly subscription fee, this as a result of Evonet's (my previous ISP) being adamant that payment had to be effected prior to the month-end for the following month. So it was nice to find a more normal "payment is due by the 7th of the month".

I logged in to the customer portal, paid the amount due, and all is well.

For now, at least :)
 

rh1

Expert Member
Joined
Aug 5, 2011
Messages
2,572
I see browsing internationally has been slow tonight, sub 1Mbps on a 50Mbps line
 

Bl1zz4rd

Senior Member
Joined
Jul 2, 2010
Messages
650
Pretty slow today in general. Some web pages not loading at all. Started late yesterday, but appears to be even slower today. Anyone else having issues?

I'm Vuma trenched in CT Southern Suburbs.
 

dj2381

Expert Member
Joined
Nov 22, 2010
Messages
3,674
Pretty slow today in general. Some web pages not loading at all. Started late yesterday, but appears to be even slower today. Anyone else having issues?

I'm Vuma trenched in CT Southern Suburbs.
Yup same issue, I'm in Northern Suburbs.
 

rrh

Expert Member
Joined
Nov 29, 2005
Messages
3,733
Just ran a speed test: getting full rated 50/50 speed in Johannesburg.
 

binloud

Well-Known Member
Joined
Nov 21, 2018
Messages
308
Pretty slow today in general. Some web pages not loading at all. Started late yesterday, but appears to be even slower today. Anyone else having issues?

I'm Vuma trenched in CT Southern Suburbs.
No pretty normal my side, CT Vuma trenched Southern Suburbs as well.
 

Bl1zz4rd

Senior Member
Joined
Jul 2, 2010
Messages
650
No pretty normal my side, CT Vuma trenched Southern Suburbs as well.
Thanks. That's so weird. Lots of random sites are just refusing to load. Everything from Google sites to LinkedIn to Reddit. And insane packet loss in Apex Legends. I've already rebooted everything multiple times, so I have no idea, haha.
 

b1scu1t

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2011
Messages
388
Been trying to live stream to YouTube and I'm having such a terrible experience trying to stream.
Can't stream in HD. I often get almost 70% dropped frames due to network conditions and this explains why.
And this is nothing new. It happens alot.
Doing a test just now a.rtmp.youtube.com is routing to an ingest server in California so doing a speedtest to CA showed why I can't stream in at 9000kbps :(:thumbsdown:

This is on a 300/300 line:eek:

Last night between 7-8 upload speeds in OBS sat at 0kbps for minutes at a time.

LA speedtest2.PNG
 

mjzar

Senior Member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
604
I've been experiencing really terrible upload speeds for International traffic. Tested multiple servers and getting like 2/3Mbps for destination London/EU. Really frustrating. I re-established my WAN pppd connection and it seemed to improve but still not great. I'm on 100/100
 

rrh

Expert Member
Joined
Nov 29, 2005
Messages
3,733
I've been experiencing really terrible upload speeds for International traffic. Tested multiple servers and getting like 2/3Mbps for destination London/EU. Really frustrating. I re-established my WAN pppd connection and it seemed to improve but still not great. I'm on 100/100
Using Ookla on a 50/50 line:

New York 38/13
London 24/37
 

MoHaG

Well-Known Member
Joined
Mar 28, 2005
Messages
342
I've been experiencing really terrible upload speeds for International traffic. Tested multiple servers and getting like 2/3Mbps for destination London/EU. Really frustrating. I re-established my WAN pppd connection and it seemed to improve but still not great. I'm on 100/100
If it tests fine to local stuff the line speed is fine.... (and everything between you and the ISP's infrastructure)

If it is then slow to international, it is probably a lack of bandwidth (or an issue) between the ISP and that server (with the ISP's international bandwidth being the obvious bottleneck)
 

Metalspawn

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2005
Messages
218
Is it just me or did MTS have issues last night as well as tonight? (2021-10-29 and 2021-10-30)? I am in Centurion on MFN
 

mjzar

Senior Member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
604
Is it just me or did MTS have issues last night as well as tonight? (2021-10-29 and 2021-10-30)? I am in Centurion on MFN
Yes. I’ve been experiencing major connection issues with MTS this evening and yesterday.
They’re terrible at communicating with their customers
 

rrh

Expert Member
Joined
Nov 29, 2005
Messages
3,733
Received a dreaded "price increase" email a short while ago ... 50/50 will cost R895 from 1st January <sigh>
 
Top