Waiting on CoolIdeas

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
Hi
I signed up with CISP (switched from another isp) and was hoping to have my internet access ready seamlessly.
Metrofibre has confirmed the line has been released too.
Can someone from CISP please call me urgently and arrange for the modem to be delivered and my service to be activated ASAP?

Thanks.
John
 

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
Update, service has been activated but now I must wait till Monday for the modem to be sent through. Totally UnCOOL.
 

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
Organising a blank router be sent today so it arrives tomorrow, support will walk you through the setup.
You're a Star! Thank you, hope they arrange it soonest. Much appreciated.
I'm assuming you saw my last email ;)
 

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
Organising a blank router be sent today so it arrives tomorrow, support will walk you through the setup.
@PBCool any chance I can collect it myself? Still no news aside from the fact that they have "shipped" it out yesterday.
Really don't want to be without internet another day longer. This is day 2.
 

ThatGuy_ZA

Well-Known Member
Joined
Nov 2, 2012
Messages
479
@PBCool any chance I can collect it myself? Still no news aside from the fact that they have "shipped" it out yesterday.
Really don't want to be without internet another day longer. This is day 2.

Do you not have another router that you could use in the interim? I'm sure CI support would be able to walk you through the setup.
 

PBCool

Cool Ideas
Company Rep
Joined
Jan 11, 2016
Messages
10,784
@PBCool any chance I can collect it myself? Still no news aside from the fact that they have "shipped" it out yesterday.
Really don't want to be without internet another day longer. This is day 2.
Do you have a tracking number?
 

TheRoDent

Cool Ideas Rep
Joined
Aug 6, 2003
Messages
5,657
Only have a Metrofibre router... Will that work?
What model/make is it ? And do you have login details to the router ?

Alternatively on MFN you can dialup using a PC using the provided PPPoE details (if it was provided) You can always see this in coolzone.cisp.co.za as well (the PPPoE details).
 

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
This is the one I have.
1fa2e96353ce9cfb33fc1d5a753f061a.jpg
 

TheRoDent

Cool Ideas Rep
Joined
Aug 6, 2003
Messages
5,657
Is that the ONT, or the router provided by MFN ? Seems like an all-in-one unit. What does the fibre terminate into ?
 

TheRoDent

Cool Ideas Rep
Joined
Aug 6, 2003
Messages
5,657
Alright, let me know if you need help accessing your PPPoE details. It should be in coolzone under "services".
 

Daddy2B

Active Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
62
Got the pppoe details but this modem doesn't have anywhere to enter it...
6f479cb7973ea9238b4ab440e68c3a2e.jpg
42a5407ea458cb187a2d3b38ed07452c.jpg
 

TheRoDent

Cool Ideas Rep
Joined
Aug 6, 2003
Messages
5,657
Try using 1.1.1.1 as the dns servers and go to the next steps?

Alternatively try use one of the ethernet ports and dialup from a PC?
 
Top