Web Squad ISP

EvotelZA

Member
Company Rep
Joined
Nov 9, 2020
Messages
28
I understand 100%. We’ll fight the fight- just asking for a little patience. @EvotelZA have a poor attitude to dealing with support queries that fall outside the norm. We’ve addressed this with them previously and very little being done about it.
Hi there.

We're very sorry that this is the impression that we've given. Our teams are happy to work with you to resolve the issues, but we'll be making sure that our team reaches out so that we can iron out any communication issues that may have cropped up between Web Squad and ourselves.
 

JustinB

Expert Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,033
I'm not sure if it's something on my side... but I've been experiencing intermittent issues on my laptop where suddenly I'm unable to browse...

Today, I had the bright idea to ping google.com, and immediately saw that something was wrong:

Code:
Pinging www.google.com [2c0f:fb50:4002:805::2004] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2c0f:fb50:4002:805::2004:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)

Disabling IPv6 immediately sorted the issue:

Code:
Pinging www.google.com [172.217.170.36] with 32 bytes of data:
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=12ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=4ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=3ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=3ms TTL=119

Ping statistics for 172.217.170.36:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 12ms, Average = 5ms

I am using AdGuard Home with Cloudflare as the upstream DNS provider,
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,462
I'm not sure if it's something on my side... but I've been experiencing intermittent issues on my laptop where suddenly I'm unable to browse...

Today, I had the bright idea to ping google.com, and immediately saw that something was wrong:

Code:
Pinging www.google.com [2c0f:fb50:4002:805::2004] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2c0f:fb50:4002:805::2004:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)

Disabling IPv6 immediately sorted the issue:

Code:
Pinging www.google.com [172.217.170.36] with 32 bytes of data:
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=12ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=4ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=3ms TTL=119
Reply from 172.217.170.36: bytes=32 time=3ms TTL=119

Ping statistics for 172.217.170.36:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 12ms, Average = 5ms

I am using AdGuard Home with Cloudflare as the upstream DNS provider,
Seems like your v6 routing died for some reason. Can you try enable again and send me a v6 trace?
 

SFW007

Expert Member
Joined
Jan 26, 2005
Messages
1,574
i cant use my series X on fibre does not log onto MS servers says that am offline
Via mobile data its working
 

JOEY_8

Senior Member
Joined
May 11, 2016
Messages
766
Anyone else having issues?

Fast.com, my broadband etc not loading. Most aren't loading, but Google, e-filing etc loads.

Vumatel trenched, Durban. Issue started about 15-30 minutes ago.

Update at 19:36. It's back.
 
Last edited:

JustAnotherSouthAfrican

Well-Known Member
Joined
Oct 21, 2017
Messages
129
@websquadza fast.com speedtests taking me to a Durban server. Routing kaput again? I remember I had this issue with CloudFlare recently as well - all requests going to Durban instead of Cape Town.

Screenshot 2021-10-04 203644.png
 

JustinB

Expert Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,033
Seems like your v6 routing died for some reason. Can you try enable again and send me a v6 trace?

Yeah... it seems completely broken... I need to check another machine to see if this is only this laptop doing this.

Tracing route to www.google.com [2c0f:fb50:4002:805::2004]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,462
Yeah... it seems completely broken... I need to check another machine to see if this is only this laptop doing this.

Tracing route to www.google.com [2c0f:fb50:4002:805::2004]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.

Weirdly, it looks like traffic isn't reaching the next hop (you're router). Seems like something is broken on your machine's V6 or your router.
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,462
@websquadza fast.com speedtests taking me to a Durban server. Routing kaput again? I remember I had this issue with CloudFlare recently as well - all requests going to Durban instead of Cape Town.

View attachment 1159754
We're peered with two Netflix caches (one in KZN and one in CPT) as well as the main Netflix peering in JHB. Their traffic steering, especially for fast.com is a little odd (seeing as we're picking up the video content in CPT and not KZN) and could be based on server load, leading to the test going to the next available cache (local caches are favoured over peering). It's not based on prefix advertisements, as the CPT router should see a shorter AS Path Length. Will see what we can do here.
 

DRello

Member
Joined
Jan 25, 2021
Messages
21
So I wanted to avoid posting on the public forum but I've already tried every other option so oh well. Thoroughly unimpressed with the service given by WS, and I don't even have an active service with them yet. Was meant to be activated last Friday, but apparently due to some issue on MFN's side the activation couldn't go as planned. STILL WS have not been able to resolve the matter, and even better yet the agent handling my migration/activation has not been responding to any communications for the last two days. I've also called into Sales twice and have been told twice that I'll get a call back following an investigation - of course no calls ever came. So now it's just a blind waiting game for them to either succeed in activating a service or perhaps fulfilling my request to cancel. Currently my hopes are low for either outcome.
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,462
So I wanted to avoid posting on the public forum but I've already tried every other option so oh well. Thoroughly unimpressed with the service given by WS, and I don't even have an active service with them yet. Was meant to be activated last Friday, but apparently due to some issue on MFN's side the activation couldn't go as planned. STILL WS have not been able to resolve the matter, and even better yet the agent handling my migration/activation has not been responding to any communications for the last two days. I've also called into Sales twice and have been told twice that I'll get a call back following an investigation - of course no calls ever came. So now it's just a blind waiting game for them to either succeed in activating a service or perhaps fulfilling my request to cancel. Currently my hopes are low for either outcome.
Apologies on this one, we've been following up and should have had better feedback for you by now.

We've just had a meeting with our account manager and I'm awaiting the feedback on this for an accurate timeline. Thanks for your patience so far.
 
Top