You should join our great online community now - you can win great prizes
Register now
You should subscribe to our free MyBroadband newsletter


+ Reply to Thread
Results 1 to 15 of 15

Thread: HP Microserver + GFX card

  1. #1

    Default HP Microserver + GFX card

    So my brother just bought an HP microserver + GT610 + RAM earlier today and brought it around to my place to install.

    There is no OS and the server is stock from the box - but I notice that when the card is in, there is nothing output from either the HDMI or onboard VGA. HDMI I can understand - but but doesn't onboard VGA always work?

    If I pull the card out again, the onboard VGA works.

    Do I need to remove the card until Windows is installed and use the onboard VGA?
    Jägermeiʃter can fix that!

  2. #2

    Default

    Check the Bios.

    Sounds like the external display option is wrong.

  3. #3

    Default

    Should HDMI on the card work before an OS/drivers are installed?
    Jägermeiʃter can fix that!

  4. #4
    Super Grandmaster DrJohnZoidberg's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Table View
    Posts
    19,358

    Default

    Quote Originally Posted by Dolby View Post
    Should HDMI on the card work before an OS/drivers are installed?
    Yep.
    Quote Originally Posted by Zolani99 View Post
    The atheists won't be forced to bow their heads, they can just imagine themselves burning in hell.

  5. #5
    Banned DJ...'s Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gauteng
    Posts
    70,309
    Blog Entries
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Dolby View Post
    Should HDMI on the card work before an OS/drivers are installed?
    Mine did with the gt520 card...

  6. #6
    Grandmaster
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Johannesburg
    Posts
    1,644

    Default

    Quote Originally Posted by Dolby View Post
    Should HDMI on the card work before an OS/drivers are installed?
    Yes, should work at POST
    #sanralcansuckit

  7. #7
    Fudzy
    Guest

    Default

    What sound is there before the OS? POST beeps?

  8. #8

    Default

    Well, that's not good ...

    I'll check out tonight. For the time being I removed the card, used on the onboard VGA to load Windows etc - so all seems great. I'm going to try and see if adding Windows made any difference - but judging from replies, it shouldn't
    Jägermeiʃter can fix that!

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by Fudzy View Post
    What sound is there before the OS? POST beeps?

    Nothing - no beeps ever.
    Jägermeiʃter can fix that!

  10. #10

    Default

    Try restoring the BIOS to defaults while the card is in. Make sure the monitor is plugged into the onboard VGA while doing so.
    Nothing....

  11. #11
    Super Grandmaster Dan C's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Beacon Bay (EL)
    Posts
    11,526

    Default

    Quote Originally Posted by Fox1 View Post
    Try restoring the BIOS to defaults while the card is in. Make sure the monitor is plugged into the onboard VGA while doing so.
    I think this is a problem. As long as the card is in, the onboard don't work either ..

    but I notice that when the card is in, there is nothing output from either the HDMI or onboard VGA.
    Also, I don't think the microserver makes any beep sounds. I've never heard mine complain Could be wrong tho'
    I never apologise. I’m sorry, that’s just the way I am.

  12. #12

    Default

    Thing is nothing appears on the screen when the card is in - so surely if BIOS pops up, I won't even see it ?
    Jägermeiʃter can fix that!

  13. #13
    Super Grandmaster Dan C's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Beacon Bay (EL)
    Posts
    11,526

    Default

    Quote Originally Posted by Dolby View Post
    Thing is nothing appears on the screen when the card is in - so surely if BIOS pops up, I won't even see it ?
    I have the same problem, although mine worked right from the start. Displayed BIOS etc. But now my card seems to be dead and to be able to use the onboard VGA, I needed to removed the card completely.

    Have you got another PC where you can try the card in ?
    I never apologise. I’m sorry, that’s just the way I am.

  14. #14
    Super Grandmaster Fulcrum29's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Ten Forward
    Posts
    21,557

    Default

    Since I think that you did everything already possibly, try plugging the monitor in when you have a “green light” on POST.

    Had a custom build SuperMicro server a while ago which did this, unplugged the monitor, switched the power on and everything went go, eventually had to switch monitors.

    Otherwise it might be the mobo (or slot) even GPU which is buggered, various reasons why… needs to be tested.

  15. #15

    Default

    Quote Originally Posted by Fulcrum29 View Post
    Otherwise it might be the mobo (or slot) even GPU which is buggered, various reasons why… needs to be tested.
    I really hope not

    Quote Originally Posted by Dan C View Post
    Have you got another PC where you can try the card in ?
    Yea - and lucky a spare card as well.

    I'll swap them out tonight, but I really hope that it's not server
    Jägermeiʃter can fix that!

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Where to get an HP Microserver
    By DominionZA in forum PC Hardware and Gadgets
    Replies: 37
    Last Post: 19-02-2015, 02:56 PM
  2. HP microserver help!!!
    By marine1 in forum PC Hardware and Gadgets
    Replies: 8
    Last Post: 18-11-2013, 09:40 PM
  3. HP Microserver and 4GB RAM - Run Windows ?
    By Dolby in forum TV Services, including DStv, Video on Demand, Video Streaming
    Replies: 13
    Last Post: 27-02-2013, 01:11 PM
  4. Is my Microserver Dead?
    By brendonwp in forum PC Hardware and Gadgets
    Replies: 6
    Last Post: 22-09-2012, 02:28 PM
  5. Microserver Help
    By Mr.X in forum PC Hardware and Gadgets
    Replies: 12
    Last Post: 12-04-2012, 09:45 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •