Join us now. It is free, and it takes less than 1 minute to register.
Register now
Subscribe to our daily newsletter. It is free, and it comes with many benefits.


+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: Wifi Calling

  1. #16
    Super Grandmaster Soul Assassin's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sasolburg
    Posts
    7,028
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by HavocXphere View Post
    Interesting phrasing lol.

    But yeah, googled it - seems LTE supports SMS like functionality.
    For lack of a better word.

    I didn't know it included SMS until one day when I was on airplane mode with Wi-Fi an SMS came through.

  2. #17
    Super Grandmaster HavocXphere's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Europe
    Posts
    31,075
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Soul Assassin View Post
    For lack of a better word.

    I didn't know it included SMS until one day when I was on airplane mode with Wi-Fi an SMS came through.
    Interesting.

    Weird...my phone doesn't like it. Says contact vodafone
    Beware weapons grade stupidity in post following this one

  3. #18
    Super Grandmaster Dave's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    34,442
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by HavocXphere View Post
    Interesting.

    Weird...my phone doesn't like it. Says contact vodafone
    Vodafone is a strange case, they haven’t activated SMS on WiFiCalling yet, though from what I’ve heard it could be done soon. EE and Three both have it working for calls and texts.

  4. #19
    Super Grandmaster HavocXphere's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Europe
    Posts
    31,075
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Dave View Post
    Vodafone is a strange case, they haven’t activated SMS on WiFiCalling yet, though from what I’ve heard it could be done soon. EE and Three both have it working for calls and texts.
    Can't activate wifi calling at all never mind sms

    Doesn't really matter I never call from that phone anyway (lol irony)
    Beware weapons grade stupidity in post following this one

  5. #20
    Super Grandmaster Dave's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    34,442
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by HavocXphere View Post
    Can't activate wifi calling at all never mind sms

    Doesn't really matter I never call from that phone anyway (lol irony)
    They’ve also got a ridiculously small selection of approved devices, and even the tariff plays a part as certain tariffs aren’t included either, (last time I checked).

    It’s typical Vodafone customer dis-service .

  6. #21
    Super Grandmaster HavocXphere's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Europe
    Posts
    31,075
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Dave View Post
    They’ve also got a ridiculously small selection of approved devices, and even the tariff plays a part as certain tariffs aren’t included either, (last time I checked).

    It’s typical Vodafone customer dis-service .
    Well tbh I'm roaming >50% of the time anyway so doubt there is much benefit. Still surprised...it's a 7+ ifruit so pretty much the one device I'd imagine would work if any...
    Beware weapons grade stupidity in post following this one

  7. #22
    Super Grandmaster whatwhat's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    So still trying to get this enabled on the prepaid sim I bought to test it out on.

    Vodacom shops tell me that they can't touch anything on prepaid, and that I must call 082111. Call them and they don't know what VoLTE, wifi calling or anything is. They say to go to the store instead.

  8. #23
    Super Grandmaster falcon786's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Where I can see what I breathe.
    Posts
    9,026
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It's probably a phone compatibility issue,my prepaid sim was already wifi calling enabled I didn't have to do anything special to activate it as far as I can recall.
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know
    Live and die on this day …
    Live and die on this day …

  9. #24
    Super Grandmaster whatwhat's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Still can't get wifi calling enabled.

    Called 082111 a few time and they don't know what I mean. Just that data is provisioned. Contacted the twitter account and they say that wifi calling is in beta and for contract customers only.

    Will have to try Cell C then.

  10. #25
    Super Grandmaster falcon786's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Where I can see what I breathe.
    Posts
    9,026
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by whatwhat View Post
    Still can't get wifi calling enabled.

    Called 082111 a few time and they don't know what I mean. Just that data is provisioned. Contacted the twitter account and they say that wifi calling is in beta and for contract customers only.

    Will have to try Cell C then.
    Rubbish,I'm on prepaid and wifi calling is working just fine.
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know
    Live and die on this day …
    Live and die on this day …

  11. #26
    Super Grandmaster falcon786's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Where I can see what I breathe.
    Posts
    9,026
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    What phone are you using or what phones have you tried,any iphones?
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know
    Live and die on this day …
    Live and die on this day …

  12. #27
    Super Grandmaster whatwhat's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by falcon786 View Post
    What phone are you using or what phones have you tried,any iphones?
    Iphone x and iphone 8 at the moment that's on me. As well as s7 and s8.

    These devices are latest firmware and carrier update.

  13. #28
    Master vorman's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Cape Town
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    After reading on the Vodacom community page and trying it myself, I can confirm that VoLTE works on S8 after deactivating international calling. Do not confuse this with international roaming. Int calling is the ability to call international numbers while in SA. It is activated by default on all prepaid and top up contracts. All hard capped contracts don't have it activated by default I think.
    Anyway, I deactivated the feature and for the first time I see the Volte icon on my phone. Been trying to get this to work for months and not even Vodacom could tell me why it's not working. Hope it helps some of you.

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    381
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Yip as the poster above said, u need to deactivate international calling. It def should work after. I read on one of the vodacom's sites thats its only active for S6 7 and 8 currently?

  15. #30
    Super Grandmaster falcon786's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Where I can see what I breathe.
    Posts
    9,026
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by vorman View Post
    After reading on the Vodacom community page and trying it myself, I can confirm that VoLTE works on S8 after deactivating international calling. Do not confuse this with international roaming. Int calling is the ability to call international numbers while in SA. It is activated by default on all prepaid and top up contracts. All hard capped contracts don't have it activated by default I think.
    Anyway, I deactivated the feature and for the first time I see the Volte icon on my phone. Been trying to get this to work for months and not even Vodacom could tell me why it's not working. Hope it helps some of you.
    Interesting.
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know
    Live and die on this day …
    Live and die on this day …

+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. MTN and WiFi Calling
    By travcaine in forum MTN Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, HSDPA, HSUPA, 3G, EDGE and BIS
    Replies: 27
    Last Post: 14-05-2018, 11:53 AM
  2. MTN wifi calling
    By whatwhat in forum MTN Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, HSDPA, HSUPA, 3G, EDGE and BIS
    Replies: 14
    Last Post: 09-11-2017, 09:48 AM
  3. Wifi calling?
    By Dr Who in forum Cell C Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, 3G, EDGE, GPRS and BIS
    Replies: 34
    Last Post: 01-11-2017, 04:54 PM
  4. MTN wifi calling
    By whatwhat in forum MTN Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, HSDPA, HSUPA, 3G, EDGE and BIS
    Replies: 11
    Last Post: 23-08-2017, 10:15 AM
  5. Wifi Calling
    By tiaanels in forum General Broadband Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 10-10-2012, 09:16 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •