Join us now. It is free, and it takes less than 1 minute to register.
Register now
Subscribe to our daily newsletter. It is free, and it comes with many benefits.


+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Access from internet to Paradox alarm system

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centurion
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Access from internet to Paradox alarm system

    Hi,

    I have a Paradox alarm system with the IP150 module installed for remote management. I current have an issue in that I can access the alarm when running the RAIN Fixed LTE-A on my Huawei B315s-936. When I change to the rain mobile sim issued by rain I can not connect. Does anybody know why this would happen?

    Thanks

    Joh

  2. #2
    Super Grandmaster
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cape Town
    Posts
    6,745
    Blog Entries
    1
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Check that the correct ports are open on the network you want to use
    Things won are done; joy's soul lies in the doing

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centurion
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I haven't change any of the port settings on the router, I have just swapped the sim cards and restarted the router so everything should be the same, I assume.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    179
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I am also struggling to get port forwarding to work on my Rain mobile sim. The port forwarding for my CCTV works perfectly on Telkom LTE (using unrestricted apn).

    Have noticed that Rain mobile works when changing the apn from "rain" to "unrestricted", but port forwarding still not working.

    I have contacted Rain to find out if an unrestricted apn is available for port forwarding, however they seem clueless. They are also unable to transfer the call to the networking team.

  5. #5
    Grandmaster StoneCold's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bloemfontein
    Posts
    2,671
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Captain Morgan View Post
    I am also struggling to get port forwarding to work on my Rain mobile sim. The port forwarding for my CCTV works perfectly on Telkom LTE (using unrestricted apn).

    Have noticed that Rain mobile works when changing the apn from "rain" to "unrestricted", but port forwarding still not working.

    I have contacted Rain to find out if an unrestricted apn is available for port forwarding, however they seem clueless. They are also unable to transfer the call to the networking team.
    Also been trying to get port forwarding working on my end. Didn't know that there was an "unrestricted" apn that is functioning on their network like Telkom has, very interesting indeed.
    And thats the bottom line, cause StoneCold said so...

    Quote Originally Posted by vinodh View Post
    They must have throttled your cancellation request

  6. #6
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centurion
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Captain Morgan View Post
    I am also struggling to get port forwarding to work on my Rain mobile sim. The port forwarding for my CCTV works perfectly on Telkom LTE (using unrestricted apn).

    Have noticed that Rain mobile works when changing the apn from "rain" to "unrestricted", but port forwarding still not working.

    I have contacted Rain to find out if an unrestricted apn is available for port forwarding, however they seem clueless. They are also unable to transfer the call to the networking team.
    I have the B315 Huawei LTE router on Rain Fixed LTE with port forwarding working. Set it up quite a while back but I think you just specify the forwarding under: security --> Virtual Server and the incoming application under security --> Special Applications if that makes any sense.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centurion
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by onpartydig View Post
    I haven't change any of the port settings on the router, I have just swapped the sim cards and restarted the router so everything should be the same, I assume.
    For some vary wierd reason my lte router's wan address is not populated to paradoxmyhome when using the rain mobile sim as apposed to when using the rain fixed lte sim. I have no clue what is causing this. How can exchanging 2 different sims have such a different outcome?

  8. #8
    Grandmaster
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,932
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by onpartydig View Post
    How can exchanging 2 different sims have such a different outcome?
    The rain mobile LTE uses a different APN and disables incoming connections. rain-fixed could be the opposite.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centurion
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by CataclysmZA View Post
    The rain mobile LTE uses a different APN and disables incoming connections. rain-fixed could be the opposite.
    Quite possible, so not really very feasable for me.

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 16-05-2018, 05:05 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 22-04-2017, 01:07 PM
  3. Paradox Alarm System
    By Red Plumstead in forum Off Topic
    Replies: 4
    Last Post: 08-06-2016, 06:29 PM
  4. Paradox Alarm system DIY
    By Anthraxitus in forum Off Topic
    Replies: 8
    Last Post: 29-07-2015, 11:25 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •