Samsung PS50C430 firmware update

SLi-Man

Active Member
Joined
Sep 7, 2010
Messages
81
Hi,

Can anyone tell me how to update the firmware on this TV?
I have downloaded the latest firmware from the Samsung site but I am unable to find the option on my TV to update the firmware.

Thanks! :)
 

PostmanPot

Honorary Master
Joined
Jul 16, 2005
Messages
34,942
Pretty sure it's in media player... From what I know the option for firmware update will be there.
 

PostmanPot

Honorary Master
Joined
Jul 16, 2005
Messages
34,942
What are the benefits of updating firmware? Menu tweaks for more picture options etc. ?
 

tsume

The Pervy Sage
Joined
Apr 19, 2010
Messages
21,130
The option comes up when you plug in the usb device.

@PostmanPot. My Samsung use to bring up the USB menu (asking if I want to go into the media player) every time I plugged in a USB device or switched on the TV and left a USB device plugged in. After the update I noticed now it only asks me when I plug in a USB device, no longer when I switch it on. Maybe there where also some other updates I didn't notice.
 

Juggy

Executive Member
Joined
Nov 19, 2004
Messages
6,014
Hi,

Can anyone tell me how to update the firmware on this TV?
I have downloaded the latest firmware from the Samsung site but I am unable to find the option on my TV to update the firmware.

Thanks! :)

Where did you get it from?
 

SLi-Man

Active Member
Joined
Sep 7, 2010
Messages
81
Pretty sure it's in media player... From what I know the option for firmware update will be there.

When I go into media player the only options I have is Photo, Music and Setup. Under Setup I am only able to set the time a picture displays or to repeat songs. Any suggestions?
 

SLi-Man

Active Member
Joined
Sep 7, 2010
Messages
81
I can't get mine to update either. I have the same set.

Are you able to access a software update screen? I don't see the option anywhere.
Are you able to play movies over usb on your set?
 

Juggy

Executive Member
Joined
Nov 19, 2004
Messages
6,014
Are you able to access a software update screen? I don't see the option anywhere.
Are you able to play movies over usb on your set?

No and no, I have no idea how to make this work.
 

Juggy

Executive Member
Joined
Nov 19, 2004
Messages
6,014
Here's the service menu

Put the TV into standby
Press the {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote within 3 seconds (in that order; one-by-one)
Use the {POWER} button to exit the Service Menu.
 
Top