Rain Activation

cr@zydude

Executive Member
Joined
Jul 20, 2008
Messages
9,655
I still don't understand how people can accidentally insert the wrong ID number. SA ID numbers have a check sum, like credit cards. If you mistype your credit card number, it would be rejected.
 

Masegosego

New Member
Joined
Feb 4, 2021
Messages
1
Hi there. I wonder if you can help me, im not getting a response from support. When i created my account on i entered the wrong ID number by accident and now that i want to activate my sim it wont allow me to RICA using the correct ID because they dont match. When i go edit my account i can change my details execpt for the ID number. Cant create a new account becau
Hi there. I wonder if you can help me, im not getting a response from support. When i created my account on i entered the wrong ID number by accident and now that i want to activate my sim it wont allow me to RICA using the correct ID because they dont match. When i go edit my account i can change my details execpt for the ID number. Cant create a new account because I've already been billed on this one.
Please help & thanks in advance for your

Hi there. I wonder if you can help me, im not getting a response from support. When i created my account on i entered the wrong ID number by accident and now that i want to activate my sim it wont allow me to RICA using the correct ID because they dont match. When i go edit my account i can change my details execpt for the ID number. Cant create a new account because I've already been billed on this one.
Please help & thanks in advance for your time.
Hi there I have the same problem as Lauren
 

MukonaManaga

New Member
Joined
Feb 19, 2021
Messages
2
Hi there. I wonder if you can help me, im not getting a response from support. When i created my account on i entered the wrong ID number by accident and now that i want to activate my sim it wont allow me to RICA using the correct ID because they dont match. When i go edit my account i can change my details execpt for the ID number. Cant create a new account because I've already been billed on this one.
Please help & thanks in advance for your time.
I also have the same problem
 

cr@zydude

Executive Member
Joined
Jul 20, 2008
Messages
9,655
It would really be great if you were supllying us with a solution

SA ID numbers have a check sum. Rain should implement the check sum so that an incorrect ID number is rejected.

When using your credit card, if you change 1 digit, the card is rejected. A similair procedure can be used on ID numbers and is done so by many businesses in SA.
 

jbroo

Senior Member
Joined
Jun 12, 2020
Messages
521
It would really be great if you were supllying us with a solution
I don't work for rain. Im not here to give you solutions. Thats what their support desk is for. Post here, get comments, such is life.

Edit: Double-check what you type before you submit. Solution?
 
Last edited:

jbroo

Senior Member
Joined
Jun 12, 2020
Messages
521
SA ID numbers have a check sum. Rain should implement the check sum so that an incorrect ID number is rejected.

When using your credit card, if you change 1 digit, the card is rejected. A similair procedure can be used on ID numbers and is done so by many businesses in SA.
Evidently rain uses a plain text field with no checks.
 
Top