Things to do when your cap runs out

Srack0verflow

Expert Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
1,789
Microsoft, Nvidia and AMD all use CDN's that have mirrors in South Africa. I don't know about any others though.
NCSoft uses Akamia for their clients and updates too. usefull as something like Aion is 15GB, CDN i think also ensure the things come down at full speed
 

Positively Negative

Expert Member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
1,108
hey guys...I know this has been asked 3 billion times on this forum, but can you access the local cap before abusing the international data at all? I can't afford my uncapped anymore and my parents have 8gb Telkom.
 

Srack0verflow

Expert Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
1,789
hey guys...I know this has been asked 3 billion times on this forum, but can you access the local cap before abusing the international data at all? I can't afford my uncapped anymore and my parents have 8gb Telkom.
there is an exploit that least gives you a chance at nailing the local first, but it's far from reliable... anyway, what you do is make sure you're capped before the 1st and have the router keep the session alive.. come new month don't reset the router, then local will be used first
 
Last edited:

WatchMan

Well-Known Member
Joined
Dec 5, 2009
Messages
369
That's not correct srackoverflow. The work around allows you to utilize the previous months local cap to it's full as long as your router does not dc. In effect you are still on last month's session while using local. When you have used all your local up then you reset your router and automatically initiate the new month's session which starts with blended cap only.
Btw, you can utilize the new month's blended cap at the same time with this work around by creating a dial up connection to Telkom ISP.
 

diane7

Senior Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
521
you see diane, you have to modify the hosts. file (see the link Pada gave) to force google stuff to run on local. uhm, how old is your son? kids are pretty tech savy these days, maybe he could help?

LOL I have 2 Sons at home at the moment 16y and 20y They not interested in PC related stuff ,Still think Im on do2 (gigs )
They broke there pc 2wice now ,now everything is on my PC ( steam is the biggest hogger..)

That other thread is so long and complicated for a dyslexic old Far........ some screen shots would help
Thanks di ♥
 

diane7

Senior Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
521
I m still sitting with idotic Sons THEY broke there pc . Now all on mine .

Im not woried about Facebook But I like to watch Documentarys on YouTube .( In HD)

the thing is that kids still think I get 2 Gigs ( mom downlloading all the QI )
linkwont work that im Capped ;-)
 

The_Unbeliever

Honorary Master
Joined
Apr 19, 2005
Messages
103,199
Got capped once too much.

now on afrihost 1mb uncapped. Bliss not having to worry about getting capped.
 

ld13

Honorary Master
Joined
Oct 28, 2005
Messages
11,398
Remember routesentry?
It will be missed.... although I can already see how a few peeps using eg. el cheapo uncapped accounts would want to prioritize certain traffic by splitting these over a backup-type of capped account.
 
Top