Join us now. It is free, and it takes less than 1 minute to register.
Register now
Subscribe to our daily newsletter. It is free, and it comes with many benefits.


+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11

Thread: Help with Cellc LTe router

  1. #1
    Grandmaster DTBA's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3,842
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Help with Cellc LTe router

    Guys I am trying to help my friend.

    His lte router is showing red signal like this :


    Name:  1.jpg
Views: 439
Size:  62.0 KB
    Name:  2.jpg
Views: 431
Size:  30.5 KB
    Name:  3.jpg
Views: 423
Size:  105.8 KB

    Is there a place on the router to go to force connect it?

    If I was there I could have helped him but I have no clue how the UI works on theses.

  2. #2
    Cell C Representative Cell_C's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    2,884
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by DTBA View Post
    Guys I am trying to help my friend.

    His lte router is showing red signal like this :


    Name:  1.jpg
Views: 439
Size:  62.0 KB
    Name:  2.jpg
Views: 431
Size:  30.5 KB
    Name:  3.jpg
Views: 423
Size:  105.8 KB

    Is there a place on the router to go to force connect it?

    If I was there I could have helped him but I have no clue how the UI works on theses.
    Hi DTBA

    Thank you for contacting Cell C.

    The best thing to do would be to check if the SIM card is working fine. It seems that there is an issue with connection.

    If possible, please insert the SIM card in a different SIM card, and see if you are able to connect. If it doesn't, it means the issue is the SIM card, and a SIM swop would then be the next step.

    ^BM

  3. #3
    Grandmaster DTBA's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3,842
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thank you after the sim swap he said its working 100%

  4. #4
    Cell C Representative Cell_C's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    2,884
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi DTBA

    That is great news . Thank you for getting back to us.

    ^NS

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Please help with my router

    Quote Originally Posted by Cell_C View Post
    Hi DTBA

    That is great news . Thank you for getting back to us.

    ^NS
    I have almost the same problem but my ipv4 say it is connected but my ipv6 says not connected

  6. #6
    Super Grandmaster
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    JHB
    Posts
    11,063
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Cpt.darkstar View Post
    I have almost the same problem but my ipv4 say it is connected but my ipv6 says not connected
    AFAIK, IPv6 is not on Cell C yet. Others the same.
    Why do you need IPv6 anyway?

  7. #7
    Psychonaut seven satanboy's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    edge of the shroom
    Posts
    90,656
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    When we lose the right to critique (especially inside of groups we belong to) and have to accept mob rule, it is a step back towards slavery. Wynton Marsalis

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Well I play online games and then one day my net got really slow some games keeps on telling me network not responding so I want in my router and I see the IPv6 is not connected and read up on it and they say its kinda like the new tech witch is way faster than IPv4 and since that day even now my net is so slow can barley load this page. And my router say its in 4g witch is suppose to be in 5g was thinking maybe there is something wrong somewhere and cant find support for this router anywhere

  9. #9
    Psychonaut seven satanboy's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    edge of the shroom
    Posts
    90,656
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Glad to see you can type in lower case too.
    When we lose the right to critique (especially inside of groups we belong to) and have to accept mob rule, it is a step back towards slavery. Wynton Marsalis

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Was just copying what the box says and it was all in caps lol

  11. #11
    Super Grandmaster
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    JHB
    Posts
    11,063
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Cpt.darkstar View Post
    Well I play online games and then one day my net got really slow some games keeps on telling me network not responding so I want in my router and I see the IPv6 is not connected and read up on it and they say its kinda like the new tech witch is way faster than IPv4 and since that day even now my net is so slow can barley load this page. And my router say its in 4g witch is suppose to be in 5g was thinking maybe there is something wrong somewhere and cant find support for this router anywhere
    Nonsence. IPv6 will not help. You can remove it on your PC/console, it is the best what you can do as having both v4 and v6 is not a good idea. Go to the network adapter properties and uninstall TCP/IPv6 network layers.

    Very likely your problems are being related to the router losing connection. It is better to give it back to Cell C and get something not such advanced, but working stable like B315s. Read about your router here: https://mybroadband.co.za/vb/showthr...we-know-about)
    Last edited by sajunky; 07-04-2018 at 01:55 PM.

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 25-04-2017, 08:52 AM
  2. Huawei B593 Router and CellC sim
    By rudolflamprecht in forum General Broadband Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2016, 07:04 AM
  3. CELLC Can you Please assist me to cancel CELLC and RBM Contracts
    By Lino in forum Cell C Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, 3G, EDGE, GPRS and BIS
    Replies: 20
    Last Post: 02-04-2013, 11:20 AM
  4. Is it possible to RDP to my 3g router (which is using cellc dongle) to get to my pc?
    By substance in forum Cell C Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, 3G, EDGE, GPRS and BIS
    Replies: 7
    Last Post: 04-10-2011, 07:21 PM
  5. Wireless Router for Cellc ZTE speedstick
    By scc1206 in forum Cell C Broadband and Mobile Internet | LTE, HSPA+, 3G, EDGE, GPRS and BIS
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2011, 07:38 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •