• You are losing out on amazing benefits because you are not a member. Join for free. Register now.
  • Latest One-Day Giveaway - Win a Google Home Mini Smart Speaker and a Mystery Gadget. Enter Here.

Crystal Web DSL performance feedback thread Part 4...

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
telkom says line is ready to be moved...

AH says...

"Checks failed
Unfeasible, due to a pending order on the line
Not Feasible. Other ADSL operator active.
Line is suspended
Not Feasible. Current product is: and is not associated with WSDSL. "
 

ekske1

Expert Member
Joined
Apr 22, 2017
Messages
1,701
Perhaps at this stage another approach is needed. 1st 100 attempts resulted in ' can't be ported ', I don't see that changing soon, or will it?
 

Geoff.D

Executive Member
Joined
Aug 4, 2005
Messages
7,761
Thank you, I will look into it right away.


If you signed up with us previously, the number would be in our database, alternatively, the previous line owner may have been a client of ours.
Thanks for the explanation.
However, I hope Afrihost now see how your systems and processes could be improved?
ISO, a response that says the line is already in the system, it could have been:
"Good day Mr RiD1. I see you were previously a customer of AH, and cancelled your services on........
Would you like me to re activated your service? If so, it requires a manual intervention. Here is your reference number. A specialist will contact you shortly.

Or, I see this line was previously registered to another Customer. A manual activation is required if you would like to activate a service on this line.
 
Last edited:

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
Thanks for the explanation.
However, I hope Afrihost now see how your systems and processes could be improved?
ISO, a response that says the one is already in the system, it could have been:
"Good day Mr RiD1. I see you were previously a customer of AH, and cancelled your services on........
Would you like me to re activated your service? If so, it requires a manual intervention. Here is your reference number. A specialist will contact you shortly.

Or, I see this line was previously registered to another Customer. A manual activation is required if you would like to activate a service on this line.
Sounds too "hello peter'ish", I prefer the normal human talk they already have.!
 

Geoff.D

Executive Member
Joined
Aug 4, 2005
Messages
7,761
I think you going to cause another layer of problems if you keep dealing with two entities. Pick one, either Telkom or AH and stick to your decision.
AH have offered and you have provided info. Let that process now complete.
 
Last edited:

Geoff.D

Executive Member
Joined
Aug 4, 2005
Messages
7,761
Sounds too "hello peter'ish", I prefer the normal human talk they already have.!
That is because you are a techie and want the raw data. Problem is you might not interpret the poor spelling, grammar and techie gibberish correctly and draw the wrong conclusion as a result.
 

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
I think you going to cause another layer of problems if you keep dealing with two entities. Pick one, either Telkom or AH and stick to your decision.
You sound lost...

I'm trying to join AH...but sorting out directly my line with TELKOM because nobody knows where it is! AH is unable to do that.
 

AfriMan

Afrihost Representative
Company Rep
Joined
May 24, 2012
Messages
15,634
Morning guys :)

Just following this thread, - I totally understand the frustration in terms of moving your line. At the best of times it can be admin.

As AfriGuy explained, if your line has been with us previously, we just need to do a few extra steps to get the line re-instated with us. This is a relatively simple process provided your line is not suspended, and is already in the holding pool.

If not, we might need to chat with Openserve on your behalf and find out how we can assist.

The best thing to do would be to drop me a PM (or any of our reps) and let me find out how we can help.

We'll always do our best to help :)
 

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
Afriguy... the chat seems a bit slow to assign me an agent now...but maybe you can check?

"Thank you, the line is already suspended, meaning the request is in progress. will need to contact your ISP sales department and provide them with this number 0800222676 they need to call the holding pool department so that your line can be released to them again."
 

juanger

Active Member
Joined
Oct 24, 2011
Messages
40
so just a FYI from my horrid experience, my line was apparently unclaimed in the holding pool too long, and was thus deleted. this results in the

"Checks failed
Unfeasible, due to a pending order on the line
Not Feasible. Other ADSL operator active.
Line is suspended
Not Feasible. Current product is: and is not associated with WSDSL. "

i was on the line with telkom sales, and the only option forward for me is to get a completely new adsl line with a 30 work day delay.

i honestly hope you guys struggling have better success
 

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
I have same CHECK RESULTS as you...but have no idea the line was in holding pool? only heard of that yesterday for the first time!
 

RiD1

Well-Known Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
152
I think it's time to ditch ADSL and look at other methods, till fiber arrives at my doorstep as the fiber is rolling out in my area.
 

juanger

Active Member
Joined
Oct 24, 2011
Messages
40
I think it's time to ditch ADSL and look at other methods, till fiber arrives at my doorstep as the fiber is rolling out in my area.
they are rolling fibre out about 50m fro my house, but in the wrong direction, so that not an option for the foreseeable future
 

Geoff.D

Executive Member
Joined
Aug 4, 2005
Messages
7,761
so just a FYI from my horrid experience, my line was apparently unclaimed in the holding pool too long, and was thus deleted. this results in the

"Checks failed
Unfeasible, due to a pending order on the line
Not Feasible. Other ADSL operator active.
Line is suspended
Not Feasible. Current product is: and is not associated with WSDSL. "

i was on the line with telkom sales, and the only option forward for me is to get a completely new adsl line with a 30 work day delay.

i honestly hope you guys struggling have better success
Any idea when your line was placed in the holding pool? Theoretically, what happened to you should not have happened for 30 days.
 

juanger

Active Member
Joined
Oct 24, 2011
Messages
40
Any idea when your line was placed in the hooding pool? Theoretically, what happened to you should not have happened for 30 days.
none whatsoever, according to cw the line should be fine, according to ah the whole shebang above, and according to telkom, the line was left too long,

if i had to guess, this is still repercussions of the fiasco from beginning October
 

Geoff.D

Executive Member
Joined
Aug 4, 2005
Messages
7,761
they are rolling fibre out about 50m fro my house, but in the wrong direction, so that not an option for the foreseeable futurek
You have two voices then. Get Telkom to provide you with an ASP, or choose an alternative ISP.
Who is busy with fibre in your area?
 
Top