Afrihost Mobile Feedback

Hummercellc

Expert Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
3,325
As Mav said below, we do have Fixed wireless services that might be able to help you.
None of the fixed Wireless services cover the areas I need it.
MTN has LTE coverage.
So I guess I am better off going directly with MTN in this case.
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
670
None of the fixed Wireless services cover the areas I need it.
MTN has LTE coverage.
So I guess I am better off going directly with MTN in this case.
Do you have Telkom Fixed wireless coverage in your area? I hear that it is decent.
 

MavChat

Senior Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
912
I have Rain, My neighbor has Telkom LTE - Same Huawei B618 routers... He is lucky to get 2-4mbps ... I get 45 - 72mbps during peak time... Cell C peaks at maximum 15mbps EVERYWHERE
 

AdisgruntledFrench

New Member
Joined
Jan 10, 2019
Messages
9
Six days that our fixed lte does not work, afrihost cell-c.

No signal, it says. What gives?

Tried rebooting, taking out the sim card and putting it back, reset. Nothing.
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
670
Six days that our fixed lte does not work, afrihost cell-c.

No signal, it says. What gives?

Tried rebooting, taking out the sim card and putting it back, reset. Nothing.
That doesn't sound good at all. Have you reached out to our support team at all yet?
 

Chingha

Expert Member
Joined
Oct 7, 2010
Messages
1,992
So, @afripeeps, what do your current, valued Afrihost Mobile clients need to know about AirMobile?
 
Last edited:

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
670
So, @afripeeps, what do your current, valued Afrihost Mobile clients need to know about AirMobile?
Here is a break down of what you need to know about Air Mobile:
  1. It is a pre-paid package. So there aren't any month to month packages.
  2. The price is R69.00 a GB and it lasts for 60 days.
  3. You will get 1 GB free each month for 3 months.
  4. Everything is done on the new Afrihost App.
  5. You can send and receive between airmobile users.
  6. All you need is an MTN sim card
 

Hummercellc

Expert Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
3,325
Here is a break down of what you need to know about Air Mobile:
  1. It is a pre-paid package. So there aren't any month to month packages.
  2. The price is R69.00 a GB and it lasts for 60 days.
  3. You will get 1 GB free each month for 3 months.
  4. Everything is done on the new Afrihost App.
  5. You can send and receive between airmobile users.
  6. All you need is an MTN sim card
Does this mean we get data roll over now on all packages?
Prices still a bit high.
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
670
Does this mean we get data roll over now on all packages?
Prices still a bit high.
If we can roll over data we will do our best to as we do believe that it is the correct thing to do. However, to answer your question is no as there are some services that we don't have control over.

Keep in mind that this service is available to anybody and it isn't a promotion of any kind.

What other packages are you comparing this with?
 

milomak

Honorary Master
Joined
May 23, 2007
Messages
12,272
if i just have the afrihost data sim on my tablet, does that mean i won't be able to activate whatsapp on it
 

sand_man

Honorary Master
Joined
Jun 4, 2005
Messages
28,672
I need 500gb fixed LTE for around R1000. What my options? Dololo? Anytime gigs, I'm within range of Mtn LTE and Telkom LTE towers.
 

kokzn

Senior Member
Joined
Oct 23, 2006
Messages
896
Hi @AfriNatic
I am having trouble getting the Afrihost APN to work on my phone.
I have Huawei P20 lite, dual sim
Sim1 has MTN prepaid, which I signed up for Air Mobile with.
Sim2 has rain sim.

I have followed all the correct instructions to set theAPN, but I still can't get the Afrihost APN to work at all.

I have had countless Whatsapp support chats with Afrihost consultants. All of them ask me to try the same thing, over and over again, and nothing works.

Can you assist?
 
Last edited:

MavChat

Senior Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
912
Hi @AfriNatic
I am having trouble getting the Afrihost APN to work on my phone.
I have Huawei P20 lite, dual sim
Sim1 has MTN prepaid, which I signed up for Air Mobile with.
Sim2 has rain sim.

I have followed all the correct instructions to set theAPN, but I still can't get the Afrihost APN to work at all.

I have had countless Whatsapp support chats with Afrihost consultants. All of them ask me to try the same thing, over and over again, and nothing works.

Can you assist?
This works on Huawei....


APN Name: Afrihost
APN: afrihost
Username: <leave blank>
Password: <leave blank>
APN Type: default,supl
Authentication Type: CHAP
 

iMcJaz

Well-Known Member
Joined
Aug 7, 2010
Messages
301
Hey, I might be a bit of a dummy, but how do I change from Mobile Monthly to AirMobile?

1560415597476.png
 

mibman

Active Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
74
AFRIHOST MOBILE - No Data Rollover!
Reported the issue in April - Received rollover. No Rollover in May, Reported again in June and No Rollover in July.

I asked for someone senior to contact myself. This was not done.
So are you saying that you are choosing to ignore the ICASA ruling regarding data expiry (that all Networks - Vodacom, MTN, CellC and Telkom have implemented 1 April 2019 ?)
 

MavChat

Senior Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
912
AFRIHOST MOBILE - No Data Rollover!
Reported the issue in April - Received rollover. No Rollover in May, Reported again in June and No Rollover in July.

I asked for someone senior to contact myself. This was not done.
So are you saying that you are choosing to ignore the ICASA ruling regarding data expiry (that all Networks - Vodacom, MTN, CellC and Telkom have implemented 1 April 2019 ?)
Afrihost does not have to comply to the ICASA ruling. These regulations do not apply to MVNOs, resellers, or other non-licensees.

https://www.icasa.org.za/news/2019/amendments-to-the-end-user-and-subscriber-service-charter-regulations

Afrihost terms and conditions stipulate that they do allow the roll over of data. Currently you need to request it and they will do it manually for you, they are working on their back-end system for this to be manually processed in future.
 
Top