Web Squad ISP

JustAnotherSouthAfrican

Well-Known Member
Joined
Oct 21, 2017
Messages
129
i have yet to experience the **** :ROFL:

Had to reinstall GTA V Friday evening around 7-ish PM, ran at a nice 80-85MB/s on Steam. Yesterday I migrated all my Google photos to my Nextcloud, hosted in Germany, uploaded at 21-23MB/s all the way through 79GB of photos and videos.

Edit: That's definitely not single-threaded on the upload. Had it set to upload 100 files at a time
 

ijacobs3

Expert Member
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3,561
Im trying to copy some files from home to work, and noticing something funky going on with the upload speeds from home ( it varies from 90-120) instead of its usual 200 , but will only be able to do any diagnostic level stuff , just wanted to find out if there is anything happening at the moment @websquadza
 

Deadmanza

Honorary Master
Joined
Sep 13, 2013
Messages
12,376
Definitely not seeing the same losses from core:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                            172.16.104.1 -    0 |  314 |  314 |    0 |    0 |    8 |    0 |
|                           160.119.225.9 -    0 |  314 |  314 |    0 |    1 |   31 |    1 |
|                            100.99.198.5 -    0 |  314 |  314 |    0 |    2 |   50 |    1 |
|        core.pe-xe-ip01.jb1.za.ws.net.za -    1 |  310 |  309 |    0 |    3 |   66 |    1 |
|gi0-0-1-0.agr11.jnb01.atlas.cogentco.com -    0 |  314 |  314 |  179 |  182 |  339 |  179 |
|   be2355.ccr51.jnb01.atlas.cogentco.com -    0 |  314 |  314 |  178 |  181 |  326 |  179 |
|   be2436.ccr21.lon02.atlas.cogentco.com -    0 |  314 |  314 |  164 |  167 |  294 |  171 |
|   be2572.ccr41.lon13.atlas.cogentco.com -    0 |  314 |  314 |  164 |  168 |  334 |  165 |
|be2538.rcr21.b015589-1.lon13.atlas.cogentco.com -    0 |  314 |  314 |  164 |  167 |  307 |  164 |
|                             149.14.8.78 -    0 |  314 |  314 |  164 |  166 |  290 |  166 |
| border3.xe-1-1-0-bbnet2.lon003.pnap.net -    1 |  310 |  309 |  164 |  166 |  258 |  165 |
|                         212.118.240.242 -    0 |  314 |  314 |  164 |  167 |  290 |  165 |
|                           64.46.104.249 -    0 |  314 |  314 |  164 |  168 |  331 |  166 |
|                           64.46.104.191 -    0 |  314 |  314 |  165 |  167 |  290 |  175 |
|             ggg-lon-080.multiplay.co.uk -    0 |  314 |  314 |  164 |  167 |  258 |  165 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Submit a ticket and we'll escalate to Vumatel
Ticket submitted - really **** today!!!!!
 

Charly

Senior Member
Joined
Dec 12, 2012
Messages
598
Looking at ditching my Afrihost fixed LTE for Web Squad on Lightstruck.

@websquadza any comment on the quality of their network and sorting out faults? Do you have the option of a fixed IP on a home service?
 

Deadmanza

Honorary Master
Joined
Sep 13, 2013
Messages
12,376
Loss seems to start on the first hop. Likely an issue on Vumatel (you're on Vuma aerial if I remember?). No network notices from Vumatel regarding packet loss. Submit a ticket for our team to escalate to them please.
You were right I am on aerial. I thought I was trenched...
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,482
Hi @websquadza Vuma have let me know they have provisioned my line now, please can you check from your side?
We checked, still showing as provisioning failed on this side. We escalated again. As soon as it provisions it will come online. Our side is 100%. Thanks for your patience here.
 

ijacobs3

Expert Member
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3,561
We checked, still showing as provisioning failed on this side. We escalated again. As soon as it provisions it will come online. Our side is 100%. Thanks for your patience here.
mine also still on 200/200 ):
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,482
@websquadza any chance you guys could poke vumatel about a missing upgrade? :)
Vumatel have had some issues getting activations, migrations and service changes right these past few days- instead of re-rating and re-naming products, new products were created for all the new speeds. Our Service Delivery team have been following up non-stop to get feedback and to push these outstanding links (including yours). It also doesn't help that this all happened on Thursday, creating backlogs affecting many services that went well into Friday, and no one works weekends there - kicking the ball down the road by 2 days.

To better understand your issue (and from our understanding of it), an upgrade order was placed to the 1G product on the portal with the 1st for provisioning. A new 1000/200 product was only loaded on their system on 30th, to replace the old 1000/100. It seems that upgrades linked to old products weren't carried over to the new products in the migration project. So your upgrade is stuck in limbo as there's no product for it, but it can't be cancelled, and a new order can't be placed (because of said limbo). Each and every case like this needs manual intervention from the dev team, and the backlog is pretty large. Thanks for your patience here...
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,482
Looking at ditching my Afrihost fixed LTE for Web Squad on Lightstruck.

@websquadza any comment on the quality of their network and sorting out faults? Do you have the option of a fixed IP on a home service?

Lightstruck have been great so far. No complaints and all maintenance issues attended to nice and quickly. Network quality has also been great. What area are you in? And yes, we offer fixed IPs as well as IPv6 on their network.
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,482
Im trying to copy some files from home to work, and noticing something funky going on with the upload speeds from home ( it varies from 90-120) instead of its usual 200 , but will only be able to do any diagnostic level stuff , just wanted to find out if there is anything happening at the moment @websquadza

Sorry for the delay here. Can you send a traceroute? Not aware of any issues that could have caused this.
 
Top