Web Squad ISP

Chiller89

Well-Known Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
245
@websquadza - any issues known about with Octotel? Apart from the regular ones, flapped a bunch of times here, Octotel, Southern Suburbs, CPT. Red light on ONT when it goes down so looks like Octotel to me.
 

Seeyou

Expert Member
Joined
May 1, 2007
Messages
2,358
@websquadza - any issues known about with Octotel? Apart from the regular ones, flapped a bunch of times here, Octotel, Southern Suburbs, CPT. Red light on ONT when it goes down so looks like Octotel to me.

Also on Octotel S. Suburbs - no problems today. *touch wood*
 

MDE

Expert Member
Joined
May 18, 2009
Messages
2,103
@websquadza - any issues known about with Octotel? Apart from the regular ones, flapped a bunch of times here, Octotel, Southern Suburbs, CPT. Red light on ONT when it goes down so looks like Octotel to me.
They busy with maintenance on the Rondebosch node.
 

Fcon_Vpro

Expert Member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
1,472
Would you mind running a traceroute to the eweka news server for me?
Code:
user:~$ traceroute news.eweka.nl -p 563
traceroute to news.eweka.nl (81.171.92.219), 30 hops max, 60 byte packets
 1  router.lan (192.168.88.1)  1.279 ms  1.366 ms  1.160 ms
 2  as-vuma.jb-is-bry-01.za.ws.net.za (160.119.239.129)  3.960 ms  3.726 ms  3.032 ms
 3  160.119.224.101 (160.119.224.101)  8.480 ms  8.763 ms  8.870 ms
 4  160.119.224.102 (160.119.224.102)  4.355 ms  4.730 ms  4.470 ms
 5  core.cr-xe-01.jb1.za.ws.net.za (160.119.224.89)  2.706 ms  2.693 ms  2.682 ms
 6  core.pe-xe-ip01.jb1.za.ws.net.za (160.119.224.18)  2.813 ms  3.190 ms  3.092 ms
 7  gi0-0-1-0.agr11.jnb01.atlas.cogentco.com (206.249.0.201)  3.945 ms  3.977 ms  3.831 ms
 8  be2355.ccr51.jnb01.atlas.cogentco.com (154.54.43.37)  4.023 ms  8.895 ms  3.595 ms
 9  be2385.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.40.93)  196.646 ms be2389.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.80.201)  196.635 ms be2385.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.40.93)  196.227 ms
10  151.139.40.3 (151.139.40.3)  179.744 ms 151.139.40.9 (151.139.40.9)  179.731 ms  181.169 ms
11  151.139.40.69 (151.139.40.69)  183.128 ms  182.631 ms  182.609 ms
12  100.65.0.60 (100.65.0.60)  184.863 ms  185.416 ms  186.660 ms
13  151.139.80.6 (151.139.80.6)  191.802 ms  191.765 ms  191.524 ms
14  151.139.82.9 (151.139.82.9)  187.831 ms  187.805 ms  187.787 ms
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
 

JellyBeanAE

New Member
Joined
Jul 2, 2021
Messages
5
@websquadza I cancelled my MTS connection and ordered with WS.
MTS have confirmed that MTS has released the line, VUMA have also confirmed the same.
I have been offline for 37 hours now and unable to work properly, as almost no mobile signal to even try use LTE, scratch that 3G.

PLEASE can you have a look into this.
Ref: VC-1721-711242

There are comments being made that VUMA has an issue on their activations portal, but not much noise being made about that.

I have colleagues reporting activations issue with WS, but on Frogfoot.

Is the not a WS issue ??
 

websquadza

WebSquad
Company Rep
Joined
Mar 26, 2018
Messages
2,457
@websquadza I cancelled my MTS connection and ordered with WS.
MTS have confirmed that MTS has released the line, VUMA have also confirmed the same.
I have been offline for 37 hours now and unable to work properly, as almost no mobile signal to even try use LTE, scratch that 3G.

PLEASE can you have a look into this.
Ref: VC-1721-711242

There are comments being made that VUMA has an issue on their activations portal, but not much noise being made about that.

I have colleagues reporting activations issue with WS, but on Frogfoot.

Is the not a WS issue ??

Hi there. I’ve looked into your issue already and had a chat to our service delivery manager this morning. The issue is on Vumatel’s side and our team are keeping you appraised. We are following up constantly - trust me. Plenty of noise has been made about it. We have a number of activations outstanding on Vumatel’s side and their dev team are looking into this.

The only Frogfoot issue I’m aware of today is an isolated one where the premise doesn’t match up with the address and is also being managed by our team and Frogfoot.
 

JellyBeanAE

New Member
Joined
Jul 2, 2021
Messages
5
Hi there. I’ve looked into your issue already and had a chat to our service delivery manager this morning. The issue is on Vumatel’s side and our team are keeping you appraised. We are following up constantly - trust me. Plenty of noise has been made about it. We have a number of activations outstanding on Vumatel’s side and their dev team are looking into this.

The only Frogfoot issue I’m aware of today is an isolated one where the premise doesn’t match up with the address and is also being managed by our team and Frogfoot.
Thank you @websquadza
 

JustAnotherSouthAfrican

Well-Known Member
Joined
Oct 21, 2017
Messages
129
@websquadza I cancelled my MTS connection and ordered with WS.
MTS have confirmed that MTS has released the line, VUMA have also confirmed the same.
I have been offline for 37 hours now and unable to work properly, as almost no mobile signal to even try use LTE, scratch that 3G.

PLEASE can you have a look into this.
Ref: VC-1721-711242

There are comments being made that VUMA has an issue on their activations portal, but not much noise being made about that.

I have colleagues reporting activations issue with WS, but on Frogfoot.

Is the not a WS issue ??

I can attest, have had issues in the past with Vumatel line releases. It was a massive headache that took a week (a real week, 7 days) to solve - line "released" Friday, and only the next Friday was I finally connected. Hopefully it doesn't last as long as mine took, but expect to wait a few more days.
 

Looney

Executive Member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
5,271
Check again, your line's been re-provisioned! Finally
Sorry, been a busy day. Only seeing this now. Well I'm happy to report the upgrade is done! Thank you!





But it seems my international download is borked, for some odd reason I get better download speeds through my iPhone than I do on my wired Mac Mini lol. Can you explain that? lol

IMG_1642.PNG
 

ijacobs3

Expert Member
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3,557
Sorry, been a busy day. Only seeing this now. Well I'm happy to report the upgrade is done! Thank you!





But it seems my international download is borked, for some odd reason I get better download speeds through my iPhone than I do on my wired Mac Mini lol. Can you explain that? lol

View attachment 1099925

Mine is still firmly on 200/200 :(
 

ijacobs3

Expert Member
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3,557
Sorry, been a busy day. Only seeing this now. Well I'm happy to report the upgrade is done! Thank you!





But it seems my international download is borked, for some odd reason I get better download speeds through my iPhone than I do on my wired Mac Mini lol. Can you explain that? lol

View attachment 1099925

Oooooh ooooooooh , I know this one



Had the same issue
 

Looney

Executive Member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
5,271
Oooooh ooooooooh , I know this one



Had the same issue
You'll have to excuse me, but I'm a complete retard when it comes to ISP/Networking and pretty much most PC related things. I own a Mac with a gig fibre line, that's all I know :)
 

abudabi

Expert Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
3,891
Any feedback from dstv or whoever.. The streaming quality is still pretty kaka and jumpy now with the rugby.
 
Top