Status
Not open for further replies.

Leejay1953

New Member
Joined
Nov 21, 2017
Messages
4
Been with them for a week. So far so good apart in terms of shaping and traffic, apart from a minor ping spike issue that started last night (wouldn't be at all noticeable unless you're a gamer like me). Gonna do a reset and see if it sorts it out, if not I'll log a ticket.
Thanks for the reply! LJ
 

Diabolix

Well-Known Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
431
Any idea why gumtree.co.za and banggood.com doesn't load? Can trace and ping these sites, but the connection is timing out when trying to access the site.

Tried different PC's/phones etc.

On Openserve.

C:\Users\Diabolix>tracert gumtree.com

Tracing route to gumtree.com [91.211.73.249]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 2 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 27 ms 3 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 142 ms 143 ms 142 ms uoa-cust.coolideas.co.za [154.0.3.106]
6 156 ms 160 ms 157 ms linx1.r2.gs.as41552.net [195.66.225.72]
7 161 ms 157 ms 157 ms te1-2.cr1.ams5.as41552.net [5.255.154.38]
8 160 ms 158 ms 158 ms po100.809.gt-vss002.as41552.net [91.211.74.209]
9 151 ms 151 ms 152 ms as.gumtree.com [91.211.73.249]

C:\Users\Diabolix>tracert banggood.com

Tracing route to banggood.com [169.48.161.43]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 5 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 5 ms 2 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 143 ms 142 ms 143 ms uwu-cust.coolideas.co.za [154.0.4.158]
6 145 ms 145 ms 143 ms bbr01.lon01.networklayer.com [195.66.225.183]
7 147 ms 146 ms * ae5.cbs01.tg01.lon01.networklayer.com [169.45.18.12]
8 * 210 ms * ae1.cbs02.tl01.nyc01.networklayer.com [169.45.19.46]
9 230 ms * 229 ms ae0.cbs01.eq01.chi01.networklayer.com [50.97.17.48]
10 * * * Request timed out.
11 256 ms 256 ms 254 ms 6b.12.2da9.ip4.static.sl-reverse.com [169.45.18.107]
12 253 ms 255 ms 254 ms ae0.ppr02.dal10.networklayer.com [169.46.118.131]
13 258 ms 255 ms 254 ms po2.fcr01b.dal10.networklayer.com [169.46.118.167]
14 255 ms 254 ms 257 ms 2b.a1.30a9.ip4.static.sl-reverse.com [169.48.161.43]
 

PBCool

Cool Ideas
Company Rep
Joined
Jan 11, 2016
Messages
6,529
Any idea why gumtree.co.za and banggood.com doesn't load? Can trace and ping these sites, but the connection is timing out when trying to access the site.

Tried different PC's/phones etc.

On Openserve.

C:\Users\Diabolix>tracert gumtree.com

Tracing route to gumtree.com [91.211.73.249]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 2 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 27 ms 3 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 142 ms 143 ms 142 ms uoa-cust.coolideas.co.za [154.0.3.106]
6 156 ms 160 ms 157 ms linx1.r2.gs.as41552.net [195.66.225.72]
7 161 ms 157 ms 157 ms te1-2.cr1.ams5.as41552.net [5.255.154.38]
8 160 ms 158 ms 158 ms po100.809.gt-vss002.as41552.net [91.211.74.209]
9 151 ms 151 ms 152 ms as.gumtree.com [91.211.73.249]

C:\Users\Diabolix>tracert banggood.com

Tracing route to banggood.com [169.48.161.43]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 5 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 5 ms 2 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 143 ms 142 ms 143 ms uwu-cust.coolideas.co.za [154.0.4.158]
6 145 ms 145 ms 143 ms bbr01.lon01.networklayer.com [195.66.225.183]
7 147 ms 146 ms * ae5.cbs01.tg01.lon01.networklayer.com [169.45.18.12]
8 * 210 ms * ae1.cbs02.tl01.nyc01.networklayer.com [169.45.19.46]
9 230 ms * 229 ms ae0.cbs01.eq01.chi01.networklayer.com [50.97.17.48]
10 * * * Request timed out.
11 256 ms 256 ms 254 ms 6b.12.2da9.ip4.static.sl-reverse.com [169.45.18.107]
12 253 ms 255 ms 254 ms ae0.ppr02.dal10.networklayer.com [169.46.118.131]
13 258 ms 255 ms 254 ms po2.fcr01b.dal10.networklayer.com [169.46.118.167]
14 255 ms 254 ms 257 ms 2b.a1.30a9.ip4.static.sl-reverse.com [169.48.161.43]
Maybe an MTU thing, which router are you using?
 

jannier

Expert Member
Joined
Jul 31, 2005
Messages
1,160
Any idea why gumtree.co.za and banggood.com doesn't load? Can trace and ping these sites, but the connection is timing out when trying to access the site.

Tried different PC's/phones etc.

On Openserve.

C:\Users\Diabolix>tracert gumtree.com

Tracing route to gumtree.com [91.211.73.249]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 2 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 27 ms 3 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 142 ms 143 ms 142 ms uoa-cust.coolideas.co.za [154.0.3.106]
6 156 ms 160 ms 157 ms linx1.r2.gs.as41552.net [195.66.225.72]
7 161 ms 157 ms 157 ms te1-2.cr1.ams5.as41552.net [5.255.154.38]
8 160 ms 158 ms 158 ms po100.809.gt-vss002.as41552.net [91.211.74.209]
9 151 ms 151 ms 152 ms as.gumtree.com [91.211.73.249]

C:\Users\Diabolix>tracert banggood.com

Tracing route to banggood.com [169.48.161.43]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms rb03.diabolix01.ctwug.za.net [172.26.151.157]
2 * * * Request timed out.
3 5 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.6
4 5 ms 2 ms 3 ms c4i-backbone.coolideas.co.za [154.0.1.162]
5 143 ms 142 ms 143 ms uwu-cust.coolideas.co.za [154.0.4.158]
6 145 ms 145 ms 143 ms bbr01.lon01.networklayer.com [195.66.225.183]
7 147 ms 146 ms * ae5.cbs01.tg01.lon01.networklayer.com [169.45.18.12]
8 * 210 ms * ae1.cbs02.tl01.nyc01.networklayer.com [169.45.19.46]
9 230 ms * 229 ms ae0.cbs01.eq01.chi01.networklayer.com [50.97.17.48]
10 * * * Request timed out.
11 256 ms 256 ms 254 ms 6b.12.2da9.ip4.static.sl-reverse.com [169.45.18.107]
12 253 ms 255 ms 254 ms ae0.ppr02.dal10.networklayer.com [169.46.118.131]
13 258 ms 255 ms 254 ms po2.fcr01b.dal10.networklayer.com [169.46.118.167]
14 255 ms 254 ms 257 ms 2b.a1.30a9.ip4.static.sl-reverse.com [169.48.161.43]
Both sites load for me just fine!
 

Greg27

Active Member
Joined
Nov 12, 2012
Messages
60
Hi everyone, is anybody else experiencing loss of connectivity on vumatel aerial near northgate/sharonlea/Northwold (I'm in the middle)
 

djsadie

Active Member
Joined
Dec 14, 2014
Messages
53
Hi everyone, is anybody else experiencing loss of connectivity on vumatel aerial near northgate/sharonlea/Northwold (I'm in the middle)
Thank goodness I'm not alone. ONT has all 3 lights green, but no IP received from Cool Ideas. [MENTION=394133]PBCool[/MENTION] - any ideas of known issues? I'm on Vuma Aerial + CISP 200/200 - Northriding
 

Greg27

Active Member
Joined
Nov 12, 2012
Messages
60
Exact same issue here!
Thank goodness I'm not alone. ONT has all 3 lights green, but no IP received from Cool Ideas. [MENTION=394133]PBCool[/MENTION] - any ideas of known issues? I'm on Vuma Aerial + CISP 200/200 - Northriding
 

djsadie

Active Member
Joined
Dec 14, 2014
Messages
53
Something happened overnight ... I was still happily streaming Netflix unit about 22:30 last night. This morning; all dead.
 

djsadie

Active Member
Joined
Dec 14, 2014
Messages
53
Thanks [MENTION=394133]PBCool[/MENTION]. Posted screenshot below from ONT status for reference.
 

Looney

Expert Member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
4,391
I’v just signed up to Netflix again and I can’t stream anything in 4K. Anything I play the video freezes but I can hear the sound. If I watch something in 1080p then everything is fine. I’m on 200/200 Vuma aerial. Speedtest on device is 200/200.

Basically getting a lot of buffering...

PBCool?
 

PBCool

Cool Ideas
Company Rep
Joined
Jan 11, 2016
Messages
6,529
I’v just signed up to Netflix again and I can’t stream anything in 4K. Anything I play the video freezes but I can hear the sound. If I watch something in 1080p then everything is fine. I’m on 200/200 Vuma aerial. Speedtest on device is 200/200.

Basically getting a lot of buffering...

PBCool?
Hi I have replied to your email, can we try stick to one form of communication :)
 

Spartaniz

Expert Member
Joined
Oct 7, 2008
Messages
1,215
You guys should contact NordVPN to host a VPN server. Im using them to access US Netlfix content through a server hosted by afrihost. Just a thought.
 

PBCool

Cool Ideas
Company Rep
Joined
Jan 11, 2016
Messages
6,529
You guys should contact NordVPN to host a VPN server. Im using them to access US Netlfix content through a server hosted by afrihost. Just a thought.
This has nothing to do with accessing Netflix in the US :).
 

Furbz

Well-Known Member
Joined
Jan 22, 2010
Messages
270
[MENTION=394133]PBCool[/MENTION]

Have shocking speeds again in my area.
getting 5mbps down and 8mbps up.
should be 25/25.

please help!
this instability is killing me
 
Status
Not open for further replies.
Top