Rocketnet - feedback?

Leno

Senior Member
Joined
May 15, 2005
Messages
812
Blitz fibre are starting to install in our building (in PE) tomorrow, will take a few weeks

I am considering RocketNet but I have a few questions

- Do you peer with Hurricane Electric in JHB, I use their ipv6 tunnel service
- Do you have a static ip option by any chance
- Would like to confirm I can use my own router (mikrotik)
- I am in PE, I assume our traffic will breakout in JHB as I think that is where you peer/connect with Blitz?
- Procedure or implications of upgrading or downgrading speed, any charges etc?
 

RocketNet-Rep

Well-Known Member
Company Rep
Joined
Aug 12, 2017
Messages
278
Blitz fibre are starting to install in our building (in PE) tomorrow, will take a few weeks

I am considering RocketNet but I have a few questions

- Do you peer with Hurricane Electric in JHB, I use their ipv6 tunnel service
- Do you have a static ip option by any chance
- Would like to confirm I can use my own router (mikrotik)
- I am in PE, I assume our traffic will breakout in JHB as I think that is where you peer/connect with Blitz?
- Procedure or implications of upgrading or downgrading speed, any charges etc?
Good day Leno

With regard to you questions:
- We can conform that we peer with Hurricane Electric in all 3 regions (JHB,KZN & CPT).

- We do offer static IP’s on the GPON network (Blitz has built a GPON network), we recommend the our clients make use of DDNS, however you are more then welcome to send us an inbox requesting a static IP.

- You are more then welcome to use your own device and receive credit of R200 for using your own equipment.

- Traffic will be router from PE to CPT.

-With regards to upgrade, this will take 12-24 to authenticate on our side once we received your request. For downgrades please note that we require 1 calendar months notice. There’s is no additional charges to upgrade/downgrade other then the monthly fee.
 

Yats

Active Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
90
@RocketNet-Rep is there an issue with fibre in Midrand on MFN? Can’t get over 1Mbps on a 10Mbps symmetric line. Ping is also over 1000ms. Logged a call but waiting for a ref number.
Anyone else have this issue as well? It was fine 2 hours ago
 

abudabi

Expert Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
2,002
@RocketNet-Rep is there an issue with fibre in Midrand on MFN? Can’t get over 1Mbps on a 10Mbps symmetric line. Ping is also over 1000ms. Logged a call but waiting for a ref number.
Anyone else have this issue as well? It was fine 2 hours ago
IP that you're pinging?
 

abudabi

Expert Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
2,002
@RocketNet-Rep is there an issue with fibre in Midrand on MFN? Can’t get over 1Mbps on a 10Mbps symmetric line. Ping is also over 1000ms. Logged a call but waiting for a ref number.
Anyone else have this issue as well? It was fine 2 hours ago
Also.. judging from the last few comments in the CISP thread it would seem as if MFN is having issue in midrand.
 

under_sky

Expert Member
Joined
Dec 26, 2013
Messages
1,036
@RocketNet-Rep is there an issue with fibre in Midrand on MFN? Can’t get over 1Mbps on a 10Mbps symmetric line. Ping is also over 1000ms. Logged a call but waiting for a ref number.
Anyone else have this issue as well? It was fine 2 hours ago
Yes there was had a chat to MFN but it should be fine now
 

Dee96

Senior Member
Joined
Oct 12, 2011
Messages
939
Hey guys. If I refer people to Rocketnet, do I get any benefit? I mean is there a Referral code or something
 

Napalm

Expert Member
Joined
Jun 22, 2006
Messages
2,256
How's the latency to league of legends EU on rocketnet? Ping wise! Below 150ms?
 

DrJohnZoidberg

Honorary Master
Joined
Jul 24, 2006
Messages
21,097
I'm from CPT yes.
League of legends Server is in Netherlands EU . IP : 104.160.141.3
Roundtrip time is 148ms on my end, that's just the latency to the server and doesn't obviously include any compute time that would be needed for the game server.

Code:
Pinging 104.160.141.3 with 32 bytes of data:
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=148ms TTL=56
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=148ms TTL=56
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=148ms TTL=56
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=148ms TTL=56

Ping statistics for 104.160.141.3:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 148ms, Maximum = 148ms, Average = 148ms
 

DrJohnZoidberg

Honorary Master
Joined
Jul 24, 2006
Messages
21,097
Have you played the game, does it look similar ingame ?
I don't play it no. It would be around still be around the 150ms mark if I had to guess. Been playing Battlefront 2 and connect to the servers in Germany which reports a ping of 155ms.
 

RocketNet-Rep

Well-Known Member
Company Rep
Joined
Aug 12, 2017
Messages
278
Hey guys. If I refer people to Rocketnet, do I get any benefit? I mean is there a Referral code or something
Good day, you are more then welcome to contact us and we will assist with proving a promo code that may be used. While we are not able to offer any finical compensation, we are more then willing to provide a customer incentive in the form of RN merchandise.
 

isie

Honorary Master
Joined
Jan 16, 2010
Messages
10,547
Good day, you are more then welcome to contact us and we will assist with proving a promo code that may be used. While we are not able to offer any finical compensation, we are more then willing to provide a customer incentive in the form of RN merchandise.
:sneaky: why you telling me this now - i got you so many customers - ask Moe
 

Napalm

Expert Member
Joined
Jun 22, 2006
Messages
2,256
If i ping that IP. that is what i get ingame +- (maybe 1ms or 2ms here and there)

Ingame i normally get around the 183ms to 190ms

C:\Users\Haz>ping 104.160.141.3

Pinging 104.160.141.3 with 32 bytes of data:
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=181ms TTL=51
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=173ms TTL=51
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=175ms TTL=51
Reply from 104.160.141.3: bytes=32 time=184ms TTL=51
 
Top