Telkom Mobile - Roaming on MTN - connectivity issue

sgs

Senior Member
Joined
Apr 22, 2005
Messages
648
I am on a Xiaomi Redmi but the issue was identical on my iPhone. I had to do a sim swap. Luckily, the day I chose to do it was the one where Telkom decided to change their software so I could sit in the Telkom shop for over an hour waiting for my turn.

So your sim swop resolved the issue?
 

cr@zydude

Executive Member
Joined
Jul 20, 2008
Messages
9,620
And here I thought it was my new phone that was the problem. Please update if anyone finds a solution.
 

sgs

Senior Member
Joined
Apr 22, 2005
Messages
648
I just drove 16km from one Wifi spot to another. Not once did I have a working data connection during that 16km.

There will be harsh words at a Telkom shop over the weekend. This is just not on...
 

sgs

Senior Member
Joined
Apr 22, 2005
Messages
648
And suddenly on Friday afternoon, somewhere between 4 and 5pm, it just started working. I have not had a single problem since!!

PLEASE don't mess it up again, Telkom! :)
 

Kosmik

Honorary Master
Joined
Sep 21, 2007
Messages
21,753
Apparently this is due to telkom having to provision the sim to communicate across new bands that they have rolled out. Log a ticket and ask them to fully provision the sim.
 

Quicks

Expert Member
Joined
May 29, 2017
Messages
1,787
Telkom roaming on MTN and Vodacom shows forbidden. I was using roaming on MTN and I know Telkom has a new deal with Vodacom. But neither of them I am allowed to roam on? Anyone else having issues with Telkom as my battery power disappear using Telkom.
 

marioat1

Expert Member
Joined
Sep 18, 2016
Messages
1,538
Telkom roaming on MTN and Vodacom shows forbidden. I was using roaming on MTN and I know Telkom has a new deal with Vodacom. But neither of them I am allowed to roam on? Anyone else having issues with Telkom as my battery power disappear using Telkom.
You don't select it like the previous mtn roaming agreement. It'll connect to TelkomSA R if you've selected automatic network selection.
 

Speedster

Honorary Master
Joined
May 2, 2006
Messages
14,493
Telkom roaming on MTN and Vodacom shows forbidden. I was using roaming on MTN and I know Telkom has a new deal with Vodacom. But neither of them I am allowed to roam on? Anyone else having issues with Telkom as my battery power disappear using Telkom.
I've got the same issue this morning.
 
Top