Afrihost - Pure Fibre Feedback Thread

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
17,741
EchoSP stepped in and fixed the Cloudflare routing which seems to be from CINX now. ;)
 

vavyn

Well-Known Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
339
Overwatch is unplayable. Suffering from packet loss and lag
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| dlinkrouter.Dlink - 0 | 110 | 110 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 165-73-56-1.ip.afrihost.joburg - 17 | 66 | 55 | 0 | 36 | 43 | 41 |
| 169-1-21-91.ip.afrihost.co.za - 13 | 73 | 64 | 0 | 35 | 43 | 41 |
| rndf-ip-ll-1-wan.telkom-ipnet.co.za - 15 | 67 | 57 | 1 | 34 | 44 | 38 |
| 10.189.30.6 - 18 | 64 | 53 | 163 | 194 | 206 | 204 |
| bundle-ether11.martr1.-.opentransit.net - 23 | 57 | 44 | 163 | 195 | 210 | 203 |
| et-13-0-2-0.marcr6.-.opentransit.net - 23 | 59 | 46 | 0 | 207 | 219 | 203 |
|hundredgige0-8-0-0.auvtr5.-.opentransit.net - 21 | 58 | 46 | 185 | 217 | 227 | 224 |
| blizzard-1.gw.opentransit.net - 26 | 55 | 41 | 185 | 221 | 280 | 216 |
| ae1-br01-eqpa4.as57976.net - 21 | 58 | 46 | 184 | 216 | 277 | 223 |
| be1-pe1-eqpa4.as57976.net - 20 | 63 | 51 | 185 | 218 | 227 | 216 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
 

znubair

Well-Known Member
Joined
Feb 7, 2008
Messages
152
Please Help. I'm on Openserve and the LAN ports on the ONT are not responding. Tried different cables, routers and ports.... No luck. Called 0800 007268 to report faulty ONT. Telkom saying I must contact Afrihost. Can't get hold of Afrihost
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
17,741
Please Help. I'm on Openserve and the LAN ports on the ONT are not responding. Tried different cables, routers and ports.... No luck. Called 0800 007268 to report faulty ONT. Telkom saying I must contact Afrihost. Can't get hold of Afrihost
What happens? No Lan 1 light on the ONT but the rest are working?

Did you migrate ISPs? If Yes your Openserve line is likely still in the holding pool.

Power and PON Light on but no light on Lan1 means line is suspended,cancelled or in the holding pool suspended. IF you restart your ONT then you will see your LAN1 light briefly comes on
 

znubair

Well-Known Member
Joined
Feb 7, 2008
Messages
152
What happens? No Lan 1 light on the ONT but the rest are working?

Did you migrate ISPs? If Yes your Openserve line is likely still in the holding pool.

Power and PON Light on but no light on Lan1 means line is suspended,cancelled or in the holding pool suspended. IF you restart your ONT then you will see your LAN1 light briefly comes on
CORRECT : No Lan 1 light on the ONT but the rest are working

NO I did not migrate ISPs

My Account shows up to date. Nothing happens to LAN 1 during restart
 

ShakeelH

Well-Known Member
Joined
Mar 12, 2013
Messages
226
Overwatch is unplayable. Suffering from packet loss and lag
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| dlinkrouter.Dlink - 0 | 110 | 110 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 165-73-56-1.ip.afrihost.joburg - 17 | 66 | 55 | 0 | 36 | 43 | 41 |
| 169-1-21-91.ip.afrihost.co.za - 13 | 73 | 64 | 0 | 35 | 43 | 41 |
| rndf-ip-ll-1-wan.telkom-ipnet.co.za - 15 | 67 | 57 | 1 | 34 | 44 | 38 |
| 10.189.30.6 - 18 | 64 | 53 | 163 | 194 | 206 | 204 |
| bundle-ether11.martr1.-.opentransit.net - 23 | 57 | 44 | 163 | 195 | 210 | 203 |
| et-13-0-2-0.marcr6.-.opentransit.net - 23 | 59 | 46 | 0 | 207 | 219 | 203 |
|hundredgige0-8-0-0.auvtr5.-.opentransit.net - 21 | 58 | 46 | 185 | 217 | 227 | 224 |
| blizzard-1.gw.opentransit.net - 26 | 55 | 41 | 185 | 221 | 280 | 216 |
| ae1-br01-eqpa4.as57976.net - 21 | 58 | 46 | 184 | 216 | 277 | 223 |
| be1-pe1-eqpa4.as57976.net - 20 | 63 | 51 | 185 | 218 | 227 | 216 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 22 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Also noticing crappy pings in game
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
17,741
Yeah much higher pings.
Yes since about 22:30 last night. There was some sort of outage and Telkom rerouted. I'm guessing a reroute between WACS to SAT3 or vice versa. It's still rerouted. Slight increase in latency(London 164ms > 185ms) but speeds should still be good.
 

IOPS

Well-Known Member
Joined
Oct 2, 2016
Messages
490
Tested local streaming (Plex to a friend) down in CPT, it's awful tonight.

Latency and throughput seems better in JHB, even though I'm in CPT..
 

AfriGuy

Afrihost
Staff member
Company Rep
Joined
Jun 12, 2013
Messages
14,196
Good evening. I am having terribly slow download speeds since today in Ballito, KZN.
Is there maintenance around here on the Fibre network perhaps? On Openserve. Should be around 10mb download :(


View attachment 839153
Hey GTtronics, I am really sorry that you are having slow speeds. No issues have been reported or maintenance scheduled. Any improvement ?
 

blunt

Expert Member
Joined
May 1, 2006
Messages
2,764
Noticed speed issues here (CT N Subs, OS), my parents also commented on a lot of buffering in the past day or two (CT FF deep south) .. don't have the energy to perform 101 speedtests and traceroutes, will just wait it out :)
 

Icemanbrfc

Honorary Master
Joined
Jul 28, 2011
Messages
16,318
@AfriGuy @AfriMan @AfriNatic My buddy paid on the 30th April, and still waiting on installation. Been told you guys can't pick his address up, despite others in his road having already had Fibre installed. Can you assist?
 

SpoonSpatula

Member
Joined
Nov 1, 2018
Messages
13
I've also been getting very poor international speeds this week (issue started around Tuesday/Wednesday?). Accessing certain sites during the day have been hit and miss (at times it wouldn't let me load MyBB, Google, etc). Strangely I have not experienced any packet loss. Steam, Battle.Net, etc also dropped completely on Wednesday night and pings were erratic on Thursday.

And performance on video conferencing apps during the day have been horrendous (stuttering, latency, defaulting to lowest video quality, etc).

I've attached a few speedtest results. Using Openserve, located in PTA East. 200 down/100 up. I have had no issues with local speeds thus far.

Local:

speed1.PNG

speed2.PNG

London:

speed3.PNG

speed4.PNG

US:

speed5.PNG
 
Last edited:

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
809
Noticed speed issues here (CT N Subs, OS), my parents also commented on a lot of buffering in the past day or two (CT FF deep south) .. don't have the energy to perform 101 speedtests and traceroutes, will just wait it out :)
Hi blunt. If it doesn't improve please let me know, I'd be happy to take a look.
 

AfriNatic

Afrihost Rep
Staff member
Joined
Nov 18, 2016
Messages
809
@AfriGuy @AfriMan @AfriNatic My buddy paid on the 30th April, and still waiting on installation. Been told you guys can't pick his address up, despite others in his road having already had Fibre installed. Can you assist?
Hi Icemanbrfc, can you confirm the fibre network provider in his area? Also, is he in a free standing house or a complex?
 

Seeyou

Expert Member
Joined
May 1, 2007
Messages
1,752
@ Any AH rep - is there any further confirmation of a fibre cancellation/migration to another ISP beyond the client zone status saying the cancellation is effective 2020-05-31? Can I trust the line will be released on 1 June or do I need to confirm with someone?
 
Top