Afrihost - Pure Fibre Feedback Thread

krycor

Honorary Master
Joined
Aug 4, 2005
Messages
14,927
@krycor @sand_man are you guys connecting from the same area?
I'm in Norwood, JHB, Vumatel Aerial. It was down for maybe 20 minutes..
I am in Paulshof connection via Metro Fibre Network (Estate).

Also when i tried to connect to the Client Zone it was via Afrihost Mobile over MTN. (this morning, after it started working everything continued as per norm)
 
Last edited:

krycor

Honorary Master
Joined
Aug 4, 2005
Messages
14,927
400TB is not really a cap, it's more of an arbitrary value which was required by the system. I am sure you admit that most users don't hit that mark. If you do exceed 400TB, you won't be cut off from the internet because the link can be adjusted on-demand.
Yah.. it doesn't seem to really update initially as i was curious about this value. I wonder if that includes the cached data though.. i.e. YouTube, Netflix, Showmax data can likely be cached on the network and likely a large % of the traffic served to home users.
 

wingnut771

Executive Member
Joined
Feb 15, 2011
Messages
5,812
Yah.. it doesn't seem to really update initially as i was curious about this value. I wonder if that includes the cached data though.. i.e. YouTube, Netflix, Showmax data can likely be cached on the network and likely a large % of the traffic served to home users.
i'm sure it does if i have to guess, so not a real reflection on costs unless using ipc.
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
13,988
There seems to be a authentication issue so don't drop your pppoe sessions on Openserve as you might not be able to authenticate again. JHB and surrounds.
 

zahpat

Senior Member
Joined
Apr 28, 2010
Messages
650
Thanks @AfriFella i am up and running, just a quick question, i am trying to connect to my work vpn but its timing out all the time, when i use my sim it connects to vpn fine, also on my previous isp i had no issues with vpn.

please advise.
 

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
13,988
Thanks @AfriFella i am up and running, just a quick question, i am trying to connect to my work vpn but its timing out all the time, when i use my sim it connects to vpn fine, also on my previous isp i had no issues with vpn.

please advise.
VPN is not blocked on my side at all. Mind providing more details like VPN server or service you are using.
 

zahpat

Senior Member
Joined
Apr 28, 2010
Messages
650
VPN is not blocked on my side at all. Mind providing more details like VPN server or service you are using.
I connect through windows vpn, i even tried Forti Client VPN, i am currently connected to windows vpn on my sim.
Is it ok to show my work vpn server address on here?

Ok i found a fix, on the router settings i enabled IPsec and PPTP passthrough and its working now :)
 
Last edited:

cavedog

Honorary Master
Joined
Oct 19, 2007
Messages
13,988
I connect through windows vpn, i even tried Forti Client VPN, i am currently connected to windows vpn on my sim.
Is it ok to show my work vpn server address on here?
Probably not a good idea to post it here. Sorry can't assist any further.
 

Bryn

Doubleplusgood
Joined
Oct 29, 2010
Messages
14,571
I'm getting <2Mbps to OneDrive for some reason. Speed tests and general performance is otherwise good. This is disappointing considering some recent uploads went at a rock solid 100Mbps without dipping at all, for the first time ever.

The OneDrive web app is at onedrive.live.com. WinMTR to that address looks like this:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                  Router -    0 |   94 |   94 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   cpt-up1.ip.adsl.co.za -   19 |   55 |   45 |    0 |   11 |   13 |   12 |
|                   cpt-up2.ip.adsl.co.za -    0 |   94 |   94 |   19 |   20 |   26 |   21 |
|                  cpt-net1.ip.adsl.co.za -    0 |   94 |   94 |   19 |   19 |   21 |   20 |
|                  microsoft.ixp.capetown -    0 |   94 |   94 |   16 |   17 |   32 |   17 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                            13.107.42.13 -    0 |   94 |   94 |   16 |   17 |   19 |   17 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
I am seeing some packet loss with google.com though, same as indicated initially above:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                  Router -    0 |   57 |   57 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   cpt-up1.ip.adsl.co.za -   19 |   33 |   27 |   11 |   11 |   14 |   11 |
|           169-1-21-66.ip.afrihost.co.za -    0 |   57 |   57 |   17 |   17 |   23 |   18 |
|                  cpt-net1.ip.adsl.co.za -    0 |   57 |   57 |   19 |   19 |   21 |   20 |
|    vlan1424.terjhb-igw1.net.echosp.link -    0 |   57 |   57 |   34 |   35 |   36 |   35 |
|           169-1-5-243.ip.afrihost.co.za -    0 |   57 |   57 |   29 |   30 |   43 |   30 |
|                          74.125.245.193 -    0 |   57 |   57 |   34 |   35 |   37 |   36 |
|                            172.253.66.1 -    0 |   57 |   57 |   30 |   31 |   34 |   33 |
|                jnb02s02-in-f4.1e100.net -    0 |   57 |   57 |   37 |   37 |   39 |   37 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
:unsure:
 

wingnut771

Executive Member
Joined
Feb 15, 2011
Messages
5,812
I'm getting <2Mbps to OneDrive for some reason. Speed tests and general performance is otherwise good. This is disappointing considering some recent uploads went at a rock solid 100Mbps without dipping at all, for the first time ever.

The OneDrive web app is at onedrive.live.com. WinMTR to that address looks like this:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                  Router -    0 |   94 |   94 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   cpt-up1.ip.adsl.co.za -   19 |   55 |   45 |    0 |   11 |   13 |   12 |
|                   cpt-up2.ip.adsl.co.za -    0 |   94 |   94 |   19 |   20 |   26 |   21 |
|                  cpt-net1.ip.adsl.co.za -    0 |   94 |   94 |   19 |   19 |   21 |   20 |
|                  microsoft.ixp.capetown -    0 |   94 |   94 |   16 |   17 |   32 |   17 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   19 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                            13.107.42.13 -    0 |   94 |   94 |   16 |   17 |   19 |   17 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
I am seeing some packet loss with google.com though, same as indicated initially above:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                  Router -    0 |   57 |   57 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                   No response from host -  100 |   12 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   cpt-up1.ip.adsl.co.za -   19 |   33 |   27 |   11 |   11 |   14 |   11 |
|           169-1-21-66.ip.afrihost.co.za -    0 |   57 |   57 |   17 |   17 |   23 |   18 |
|                  cpt-net1.ip.adsl.co.za -    0 |   57 |   57 |   19 |   19 |   21 |   20 |
|    vlan1424.terjhb-igw1.net.echosp.link -    0 |   57 |   57 |   34 |   35 |   36 |   35 |
|           169-1-5-243.ip.afrihost.co.za -    0 |   57 |   57 |   29 |   30 |   43 |   30 |
|                          74.125.245.193 -    0 |   57 |   57 |   34 |   35 |   37 |   36 |
|                            172.253.66.1 -    0 |   57 |   57 |   30 |   31 |   34 |   33 |
|                jnb02s02-in-f4.1e100.net -    0 |   57 |   57 |   37 |   37 |   39 |   37 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
:unsure:
no loss, just focus on last hop, pingplotter will give you a better picture.
 
Top